Tartalom rész kezdete

Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj

Javaslattételi felhívás

 A Pénzügyminisztérium a 2019/2020-as tanévre meghirdeti a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjat. A díj a pénzügyi tudatosság fejlesztése során kimagasló tevékenységet végző, vagy kiemelkedő teljesítményt nyújtó, vagy kivételes, egyedi eredményeket elérő diákokat, hallgatókat, pedagógusokat, valamint oktatási intézményeket hivatott elismerni.

Kategóriák

A díj a következő kategóriákban kerül odaítélésre:

  1. Általános vagy középfokú iskolai pedagógus
  2. Tanuló vagy hallgató
  3. Általános vagy középfokú iskola

Díjazás

A díjban részesülő személy, illetve oktatási intézmény oklevelet és pénzjutalmat kap. A díjhoz tartozó pénzjutalom összege tanuló vagy hallgató esetén 150 000 forint, pedagógus esetén 500 000 forint, oktatási intézmény esetén 2 000 000 forint.

Javaslattétel

A díjazottak kiválasztása javaslat alapján történik. Javaslatot tehetnek:

  • az oktatási intézmények fenntartói,
  • az oktatási intézmények vezetői,
  • az oktatási intézmények iskolai szintű szülői munkaközössége.

A javaslattételre írásbeli formában kerül sor az 1. és 2. számú mellékletekben található formanyomtatványok felhasználásával. A javaslat indoklásaként kérjük röviden bemutatni a díjazásra javasolt

  • tanuló vagy hallgató tevékenységét, amellyel hozzájárult a diáktársak pénzügyi kultúrájának fejlesztéséhez,
  • pedagógus pénzügyi nevelési tevékenységét,
  • oktatási intézményben folyó tanórai és/vagy tanórán kívüli programokat, amelyek a diákok pénzügyi ismereteinek és tudatosságának fejlesztését szolgálják.

 A javaslatok elbírálására vonatkozó információk

A javaslatokat a pénzügyminiszter által felkért személyekből álló ötfős bizottság értékeli, amelynek tagjai a Pénzügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakterületért felelős állami vezetői. A bizottság elnöke Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős államtitkára.

A bizottság értékelésének figyelembevételével a díj adományozásáról a pénzügyminiszter dönt.

A díjak ünnepélyes átadására a 2019/2020-as tanév II. félévében, később megjelölt időpontban kerül sor a Pénzügyminisztérium épületében.

Határidő

A javaslatokat 2020. március 31-ig lehet elektronikusan eljuttatni a Pénzügyminisztérium Pénzügyi Szabályozási Főosztálya részére a putudatossag@pm.gov.hu e-mail címre. A javaslat beérkezéséről a Pénzügyminisztérium elektronikus úton visszaigazolást küld.

A díjjal, illetve a javaslattétellel kapcsolatos további információ a putudatossag@pm.gov.hu e-mail címen kérhető.

 Budapest, 2019. december 6.