Tartalom rész kezdete

Kahoot! kvíz diákoknak

Most kiderül, ki mit tud a pénzügyekről!

Már öt témakörben érhetők el a Pénziránytű Alapítvány diákoknak szóló Kahoot! kvízei, amelyek segítségével minden érdeklődő könnyen letesztelheti pénzügyi tudását. A Pénziránytű Alapítvány számos, a pénzügyi ismeretterjesztést szolgáló tartalmat kínál diákok és tanáraik számára, amelyek – haladva a kor szellemével – online platformon is elérhetők. A Kahoot! alkalmazás egyre nagyobb térhódítására való tekintettel immáron ingyenes, pénzügyi-gazdasági témájú kvízeket is kínál az Alapítvány honlapján az érdeklődők számára.

Mik a család rendszeres kiadásai? Mik tartoznak a rezsi költségek közé? Mit jelent, hogy likvid egy befektetés? Mi a THM és mi a BEVA?

Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekkel találkozhatnak a kvízfejtők, akik igaz-hamis és feleletválasztós kérdések segítségével elemezhetnek diagramokat, fejthetnek meg logikai feladványokat, vagy merülhetnek el egy-egy kérdéskör rejtelmeiben. A változatos témák és kérdéssorok segítségével a diákok játszva sajátíthatják el a pénzügyi ismereteket.

A 6-8., valamint a 9-12. évfolyamos tanulók számára a 2018/19-es tanév második felében a tanév végéig havonta jelentek meg az online kvízek olyan témákban, mint a családi költségvetés, megtakarítás és pénzügyi tervezés, korszerű pénzkezelés, vagy a hitelezés.

Február végétől az idei PÉNZ7 témájához kapcsolódva a tanulók a befektetések világában is tesztelhetik tudásukat. A kvízek a honlapon folyamatosan elérhetők minden érdeklődő számára.

A kvízek által a diákok akár önállóan, akár tanóra keretében, csoportos formában tehetik próbára tudásukat. Az egyéni játék offline - internet kapcsolat nélkül - is használható a Kahoot! mobilapplikáció letöltésével. A csoportos játéknak köszönhetően a pedagógusok a tanóra szerves részévé is tehetik a fejtörőket. A program lehetőséget teremt továbbá a diákok egyéni teljesítményeinek értékelésére is, hiszen az alkalmazás statisztikát készít az elért eredményekről. Január végén vált elérhetővé az első feladatsor, amelyre már több, mint 400 önálló és 700 csoportos kitöltés érkezett.

A kvízek kitöltésében segítséget jelenthetnek az Alapítvány által kínált oktatási tartalmak, mint az „Iránytű a pénzügyekhez” középiskolai tankönyv, vagy a „Küldetések a pénz világában” általános iskolai tankönyv és munkafüzet, melyek az iskolák által ingyenesen rendelhetők a hivatalos tankönyvrendelési felületen, valamint online letölthetők az Alapítvány honlapjáról.

A folyamatosan bővülő kvíz lista az alábbi oldalon érhető el a képre illetve a linkre kattintva: