Tartalom rész kezdete

Itt a Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz)

j2019. únius 3-tól egy új, a lakossági igényekhez jobban igazodó állampapír kerül bevezetésre Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) néven. Az értékpapír 5 éves futamidejű, viszont az első félév végén és minden a jegyzéstől számított egy év leteltével, a periódus végén az addigi kamatok megtartásával, levonások nélkül hozzáférhető.

Az új állampapír fix, sávos kamatozású, vagyis az idő múlásával növekszik a kamat mértéke: az első félévre 3,5%-ot, a másodikra 4%-ot fizet, majd minden évfordulókor 0,5%-kal növekszik az éves kamat mértéke, így az utolsó évre már 6% jár az ügyfélnek. Amennyiben az ügyfél lejáratig megtartja az értékpapírt, évesítve átlagosan 5%-os kamat illeti meg. 

A MÁP Plusz gyakorlatilag két féléves és négy egyéves állampapírok összefűzésének felel meg, ugyanis e fordulónapok után 1 hétig költségmentesen ki lehet szállni, a megtakarítás folytatása esetén pedig a kötvénytulajdonosnak nem kell tennie semmit, az állampapír automatikusan megy tovább magasabb kamattal, a megszerzett kamatok pedig automatikusan befektetésre kerülnek.

A MÁP Plusz minden futamidőn magasabb kamatot fizet, mint bármelyik másik jelenlegi állampapír és a visszaváltási szabadsága miatt különösen kedvező azok számára, akik nem tudják pontosan, hogy mennyi ideig tudják nélkülözni a pénzüket.

Az új állampapír június 3-tól elérhető a Magyar Államkincstár web felületén, ügyfélszolgálatain, a nagyobb postahivataloknál, a legtöbb kereskedelmi bankfiókban, sőt júniustól már a lakás-takarékpénztárak is értékesíthetik.

A MÁP Pluszról további információkat a www.allampapir.hu weboldalon találhatnak.