Tartalom rész kezdete

Hírek

Zsebre tettük a pénzügyeket a Médiatáborban

DUE Tallózó

A DUE Médiatábornak évek óta az egyik állandó programja a Pénzügyes Nap. A táborozók teszteket tölthettek ki, ahol értékes nyereményekért versenyeztek.

Az idei táborban ismét sor került a Pénzügyminisztérium és a DUE által közösen szervezett Pénzügyes Napra. Az elmúlt évektől eltérően most nem egy előadást láthattunk. A táborvezetőség két kvízre invitálta a táborozókat, amivel nem csak egymással mérhették össze tudásukat, hanem új információkra tehettek szert egyaránt. Az első játék a Nagy Diák Tesztek applikációján keresztül zajlott, így egyúttal az alkalmazás új változata is tesztelésre került.
A második kvíz a Neumann Next című országos vetélkedő első fordulója volt, mely Neumann János születésének 120. évfordulójára készült. „A pénzügyek olyan ügyek, amikkel minden fiatal találkozik, és az, hogy hogyan tudnak gazdálkodni vele, rendkívül fontos dolog, és nagyon meghatározza az életüket” – számolt be dr. Szayly József arról, hogy miért érzik szükségesnek azt, hogy a fiatalok jártasak legyenek a pénzügyek világában.

Az első teszten a legjobb teljesítményt Török Barnabás, a rádiós csoport egyik tagja nyújtotta, aki értékes nyereményekkel gazdagodott. Elmondása szerint már kiskorában szerette a felnőttek beszélgetéseit hallgatni. „Mindig is nagyon tetszett, hogy ők már nagyok és egyedül intézik a dolgaikat” – mesélte Barnabás. Emiatt bizonyos szempontból érettebb lett a koránál, és hamar megismerte a pénzügyek világát. Arra a kérdésre, hogy a jövőben tervez-e ebben az irányban elhelyezkedni, egyértelmű nemmel felelt.

Botos Mici, Saád Anna

Az eredeti cikk a DUE Tallózó oldalán jelent meg: Zsebre tettük a pénzügyeket a Médiatáborban | DUE Médiahálózat...

További hírek