Hírek

Vállalkozói önkéntes program kapott miniszteri elismerést

Az évente megrendezésre kerülő PÉNZ7 országos programsorozatban vállalt pénzügyi tudatosságra nevelő tevékenységéért vehetett át oklevelet a Junior Achievement Magyarország Alapítvány (JAM) nemrég Palkovics László innovációs és technológiai minisztertől a 2019-2030 közötti időszakra szóló kkv-stratégia bemutatóján.

 A PÉNZ7, a pénzügyi és vállalkozói ismeretek bővítését szolgáló iskolai témahét keretében a pedagógusok mellett országszerte a pénzügyek területén jártas szakemberek önkéntes jelleggel tartanak tanórákat, valamint különféle foglalkozásokat általános és középiskolás diákok számára, hogy érzékenyítsék a fiatalok pénzügyi ismereteit. A Junior Achievement Magyarország Alapítvány (JAM) már a kezdetektől aktívan részt vállal abban, hogy ennek segítségével a fiatalok első kézből, kifejezetten üzletemberektől ismerkedhessenek meg az egyes, mindennapjaikat érintő pénzügyi, vállalkozói témákkal. Az interaktív foglalkozások közben így kedvet kaphatnak, hogy később elindítsák saját vállalkozásukat.

 A pénzügyi tudatosság fejlesztése a lakosság egészére kiterjedő állami feladat. Magában foglalja a pénzügyi ismeretek, valamint a lakosság pénzügyi magatartásának átfogó és hosszú távú fejlesztését. Erre a tudásra tudnak ráépülni a vállalkozási ismertek is, amelyek az ország versenyképességének, így a gazdasági növekedésének alapját képezik.

További hírek