Tartalom rész kezdete

Hírek

Vállalkozói ismeretek élményszerűen: JAM Vállalkozói Diákversenye a fenntarthatóbb jövőért

A Junior Achievement Magyarország (JAM) által szervezett Innovációs Napon (2022. március 31-én) hét középiskolás csapat igyekezett minél jobb javaslatokat és ötleteket megosztani a körforgásos gazdaság témaköréhez kapcsolódó kihívás lehetséges megoldásairól. Az online Innovációs Napon harminckét diák mérte össze tudását. Feladatuk szerint új vállalkozást kellett alapítaniuk, majd pedig a fenntarthatóságot és az újra felhasználhatóságot is szem előtt tartva megalkották saját vállalkozási ötletüket. A diákoknak 8 önkéntes, szakmájukban kiemelkedő mentor nyújtott segítséget.

A JAM matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai kompetenciák fejlesztését megcélzó egész napos, interaktív eseményét széles körű érdeklődés övezte. A csapatok az egész napos felkészülés során saját megoldást kínáltak arra, hogyan tudják az iskolájukban felhalmozódó műanyag hulladékot a leginkább környezetkímélő módon és hatékony újra felhasználni. Az Innovációs Verseny előtt a JAM előkészítő webináriumot is szervezett a regisztrált csapatoknak, ezzel is segítve az eredményes felkészülésüket.

Az egész napos munka eredményeként kreatív és egyedi megoldások születtek. Első helyezést ért el a budapesti Balassi Bálint Nyolcévfolyamos Gimnázium diákcsapata, a második helyezett a budapesti Németh László Gimnázium lett, a harmadik helyezést a budapesti Keleti Károly Közgazdasági Technikum diákjai nyerték el. A különdíjnak pedig tatabányai TSZC Kossuth Lajos Gazdasági és Humán Technikum lánycsapata örülhetett.

A JAM 1993 óta van jelen Magyarországon, kiemelt célja, hogy segítsen a felnövekvő nemzedéknek a vállalkozói, munkavállalói és pénzügyi kompetenciáinak fejlesztésében.

További hírek