Hírek

Ünnepel a honlapunk!

Egy évvel ezelőtt indította útjára a Pénzügyminisztérium az Okosan a pénzzel honlapot, amely az elmúlt 12 hónapban beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Egyre többen tájékozódnak és szereznek alapvető ismereteket pénzügyi témában internetes oldalunkról – fejtette ki Balogh László helyettes államtitkár a közszolgálati televízióban.

Az interjúból kiderül, hogy a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben is nagy segítséget jelenthet a honlap, ott ugyanis minden információ megtalálható azokról az intézkedésekről, amelyekkel a kormány a vállalkozásoknak és a háztartásoknak kíván segítséget nyújtani. 

Emellett gyakorlati tanácsokkal szolgál minden élethelyzetre, és segítséget nyújt a családi költségvetés készítésében is.

Balogh László arról is beszélt, hogy a lakosság 40 százaléka nem élt a hiteltörlesztési moratóriummal. Ez szerinte tudatos pénzügyi döntés, mert segítséget akkor érdemes igénybe venni, ha igazán szükség van rá. Ha valaki a veszélyhelyzet ideje alatt később mégis nehéz helyzetbe kerül, bármikor élhet a lehetőséggel.

Az interjú teljes egészében az alábbi linken érhető el:

További hírek