Hírek

Újra itt a Magyar Államkincstár MesterVideó Pályázata

A Magyar Államkincstár értékes nyereményekért cserébe november 17-ig várja azokat a kreatív alkotásokat, amelyben felső tagozatos általános, középiskolások, valamint felsőoktatási hallgatók mutathatják be a megtakarításokkal vagy a készpénzkímélő megoldásokkal kapcsolatos tapasztalataikat, illetve ötleteiket.

A fiatal korosztályok pénzügyi ismereteinek bővítése és az ezzel összhangban álló tudatos gondolkodás jegyében hírdette meg a Magyar Államkincstár a tavalyi évet követően idén második alkalommal a MesterVideó pályázatát. Ezáltal játékos és kreatív formában nyílik lehetőség olyan ismeretek megszerzésére, amelyek megkönnyítik és megalapozottabbá teszik az életük során bármikor felmerülő különféle pénzügyi-gazdálkodási döntések meghozatalát.

Két témakörben van lehetőség, hogy a fiatalok bemutathassák személyes tapasztalataikat, valamint megoszthassák sajátos ötleteiket:

  1. Én erre fogom költeni a Babakötvény megtakarításomat!

Tudtad, hogy a Babakötvényedben évek alatt összegyűlt pénzt bármire elköltheted, ha betöltötted a 18-at? Autót vennél belőle, vagy világkörüli útra indulnál? Esetleg a jövődbe fektetnél be és egyetemi tanulmányokra költenéd? Ezek csak példák, dönts szabadon, és mutasd meg nekünk egy videóban a terveid!

  1. Én így váltom ki a készpénz használatát!

Te mindig készpénzt használsz? Kíváncsiak vagyunk, ismered-e az új fizetési lehetőségeket? Mutasd meg vagy mondd el videódban, hogy Te mivel és hogyan váltod ki a készpénzt vásárlásaid során!

A témakörök közül szabadon lehet választani, azonban a beérkezett alkotásokat a zsűri külön korosztályok szerint (külön általános, középiskola, illetve felsőoktatás) értékeli majd, ahol az első 3-3 helyezett 150 ezer, 100 ezer, illetve 50 forintos vásárlási utalványban részesül.

A pályázatról bővebb információt talá:lsz az alábbi oldalon (a képre kattintva):

További hírek