Navigációs menü
A  A+  A++
Tartalom rész kezdete

Hírek

Új diákverseny indul – ezúttal gimnáziumoknak

Április 19-én délig jelentkezhetnek a gimnáziumokban tanuló diákok a II. Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre. A jelentkezők száma a fiatalok komoly érdeklődését jelzi a pénzügyek iránt: eddig már közel félezren regisztráltak, négy fős csapatokban a megmérettetésre, amely három fordulóból áll és nemcsak a győztesek részesülnek értékes díjakban.

Másodszor rendezi meg a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! című diákversenyt a Privátbankár.hu Kft. a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogatásával. Ebben az évben a gimnáziumok diákjai csapnak össze az online térben április 20. és május 19. között. A kezdeményezés legfontosabb célja, hogy a gyakorlati tudásra koncentráló és a szakértők által összeállított oktatási anyag segítségével a lehető legtöbb fiatal játékos formában elsajátítsa az alapvető pénzügyi ismereteket, amelyek elengedhetetlenek a későbbiek során.

A verseny 3, online megrendezett fordulóból áll. A tanulók négyfős csapatokban vehetnek részt, korhatár nélkül, ha 2021. április 19-én délig kitöltik a diakforum.hu oldalon található jelentkezési lapot. A szervezők teszt versenyfeladatokat is közzétettek ezen az oldalon, így a diákok, illetve bárki más már most tesztelhetik a tudásukat.

Nemcsak a győztes csapat tagjai részesülnek jutalomban, a verseny támogatói, szakmai partnerei ugyanis számos értékes díjat ajánlottak fel, a Pénzügyminisztérium 150 000 forint értékben ajándékutalvánnyal támogatja a versenyt.

A verseny támogatói közé tartozik a Pénzügyminisztérium, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Pénziránytű Alapítvány, a GIRO Zrt. vezérigazgatója, a Fundamenta Lakáskassza, az Erste Bank, MKB Bank, a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., és a Magyar Biztosítók Szövetsége. A verseny fővédnöke: Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára.

Részletek (képre/linkre kattintva):

www.diakforum.hu

További hírek