Navigációs menü
A  A+  A++
Tartalom rész kezdete

Hírek

„Tőzsdecápák” csaptak le a kecskeméti nyári táborban július 26-án

A People Team Alapítvány táboraiban nemcsak szórakozást és vakációs élményeket, hanem pénzügyi tudást is kapnak a jelentkezők. Idén már több mint 20 témában hirdették meg a szervezők a turnusokat a kecskeméti Homokbányai Kollégiumban, hogy a visszajáró több száz diák is mindig friss élményekkel gazdagodhasson. Lehet kuktáskodni, a vegán életmóddal ismerkedni, színészkedni, régészkedni és természetesen már pénzügyi tudatosodni is. 

 A többségében gimnazista résztvevők számára a komoly témák is érdekesek voltak, a pénzügyi alapfogalmakról szóló beszélgetésbe aktívan bekapcsolódtak. Dr. Tebeli Izabella a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője a biztosításokkal, a fogyasztóbarát hitelekkel, valamint a THM-mel ismertette meg a táborozókat. A foglalkozás második felében a csapatok prezentációkat készítettek elő és mutattak be, ami után a Pénzügyminisztérium ajándékait vehették át a legügyesebbek, valamint a Pénziránytű Alapítvány által felajánlott középiskolásoknak fejlesztett tankönyvcsomagot. A fiatalok fantáziája szárnyalt, volt csapat, amely a hiteleket hasonlította össze a lízingtermékekkel volt, akit az élet és balesetbiztosítások hoztak lázba, de a tőzsde alapos bemutatása sem maradhatott el.

Zárásként a leendő tőzsdeguruk egy Kahoot! pénzügyes játék keretében mérhették össze a megszerzett tudásukat.

A csapatoknak ez a hétfő csak a bemelegítő és megalapozó napja volt, sok izgalmas ismeret vár még rájuk a héten! Közösen felfedezik majd a világválságok okait, az értékpapír-kereskedés csínját-bínját, és megtanulják, mi kell egy igazán jó vállalkozáshoz vagy egy startup mitől lehet sikerre ítélve.

Csatolt képek

További hírek