Navigációs menü
A  A+  A++
Tartalom rész kezdete

Hírek

Szegedi csapat lett az év diákvállalkozása 2021-ben

Az idei tanév számos kihívás elé állította a vállalkozó szellemű diákokat, miközben meg kellett küzdeniük a digitális átállás okozta nehézségekkel. Mindezek ellenére is szép számmal alakultak diákvállalkozások a tanév során, akik közül a legjobbak június 3-án a Diákvállalkozások Országos Versenyén mérték össze tudásukat és elért eredményeiket, valamint mutatták be jövőbeli üzleti terveiket.

A vállalkozási ötletek palettája igen széles volt, amivel a részvevők nehéz helyzet elé állították a zsűrit. Fontos kiemelni, hogy az idei évben a csapatok kiemelt hangsúlyt fektettek az innovatív ötletek megalkotása mellett a társadalom-, környezet- és egészségtudatosságra is. Számos olyan ötlet került bemutatásra, amely valamely sokunkat érintő problémát kíván orvosolni. A verseny győztese képviseli majd hazánkat a Diákvállalkozások Nemzetközi Döntőjén, azaz a COYC-on, amelyet idén Litvánia rendez meg.

A Junior Achievement Magyarország Alapítvány és együttműködő partnerei kiemelt jelentőséggel bíró programja a Diákvállalkozás Program, melynek célja, hogy a részvevő diákcsapatok segítő pedagógusaik és önkéntes szakmai mentoraik segítségével a tanév során átfogó pénzügyi- és vállalkozási ismeretekre tegyenek szert. A program különlegessége, hogy ezen ismeretek elsajátításához a fiatalok valós, működő vállalkozásokat hozhatnak létre, melyek az adott tanév során tényleges áru- és pénzforgalmat bonyolíthatnak le adómentesen. A versenyt a Pénzügyminisztérium értékes ajándékutalvánnyal támogatta.

Ezúton is gratulálunk a győzelemhez a szegedi Fungo Nero Diákvállalkozásnak, akik a környezettudatosság jegyében használtruhákból hajgumikat és szájmaszkot gyártanak, nagy sikerrel!

 A verseny megtekinthető itt:

Csatolt képek

További hírek