Navigációs menü
A  A+  A++
Tartalom rész kezdete

Hírek

Segít az MNB kalkulátor: összehasonlíthatók a fogyasztóbarát otthonbiztosítások

Új ingyenes kalkulátorral támogatja az ügyfelek számára a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítások közötti tájékozódást a Magyar Nemzeti Bank: a minősített fogyasztóbarát lakáshitel és személyi hitel után az otthonbiztosításoknál is kiválasztható a fogyasztók számára leginkább megfelelő termék.

A versenysemleges és ingyenes, a fogyasztók megalapozott döntését támogató összehasonlító kalkulátor a biztosítók által adott árazási képletek alapján a személyre szabott ajánlatok táblázatos megtekintését teszi lehetővé. A piaci verseny és a körültekintő pénzügyi tudatos magatartás további erősítésére létrejött felület objektív módon jeleníti meg az egyes ajánlatokat. A legkedvezőbbnek ítélt biztosítás megkötésére  is lehetőség nyílik  az érintett biztosító online felületén.

Az MFO (minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítás) kalkulátor indulásával a már piacon lévő három biztosító MFO termékének összehasonlítására van mód, de ez a szám a februárban frissen minősítést szerzett három intézmény belépésével – hamarosan hatra bővül. Az eddig már értékesített MFO-szerződések 65 milliárd forint értékű ingatlant, ingóságot védenek.

A kalkulátort az alábbi képre/linkre kattintva érheti el:.

 

További hírek