Tartalom rész kezdete

Hírek

Részvényfutam már 7-8. osztályos diákoknak is

Február 1-jén indult a regisztráció a Budapesti Értéktőzsde és a Pénziránytű Alapítvány közös online tőzsdejátékának, a BÉT Részvényfutamnak az idei fordulójára. A március 6-31. között zajló verseny keretében már a 7-8. osztályos diákok is próbára tehetik tőzsdei befektetési képességeiket a középiskolás fiatalok, szüleik és tanáraik mellett. A legügyesebb tőzsdecápák okoseszközöket, a legjobban teljesítő Pénziránytű Iskolahálózati tag iskolák, diákok és tanárok pedig több mint 1 millió Ft értékű nyereményt vihetnek haza.

A Részvényfutam március 6-án, a PÉNZ7 nyitónapján veszi kezdetét. Az izgalmas verseny keretében az indulók fejenként 2 millió forint virtuális tőke segítségével valós időben, valós árfolyamok mellett kereskedhetnek a BÉT-en prémium kategóriában jegyzett 22 részvénnyel. A játék 19 kereskedési napján hozott döntéseik mellett a résztvevők tőkéjüket napi három kvízkérdésekre adott helyes válasszal is növelhetik. A kvízkérdések megválaszolásában a BÉT honlapján letölthető segédletek, például a Tőzsde ABC, valamint a Pénziránytű Alapítvány Iránytű a pénzügyekhez című tankönyve is segítséget nyújtanak.

A BÉT felajánlásának köszönhetően értékes okoseszközöket nyerhetnek a legjobban teljesítő 7-14. osztályos tőzsdecápák, szüleik és tanáraik. A Pénziránytű Alapítvány ezen felül több, mint 1 millió forint értékben különdíjakat ajánl fel iskolahálózata legjobban szereplő diákjai, tanárai, valamint a legaktívabb tagiskolák számára.

A PÉNZ7 egyik legizgalmasabb kísérőeseményéről további információ a https://bet.hu/reszvenyfutam oldalon érhető el. A játékra regisztrálni február 1-től itt lehet: https://tozsdejatek.bet.hu/. Regisztrációt követően március 6-tól a játékba belépni is ezen a linken lehet majd.

A PÉNZ7-re pedig még 2023. március 10-ig lehet regisztrálni: https://www.penz7.hu/regisztracio-pedagogusoknak-2022.cshtml

További hírek