Hírek

Pénzügyi tudatosság témáiban készült alkotásokat díjazott a Magyar Államkincstár

A Magyar Államkincstár idén ötödik alkalommal hirdette meg „Mesterecset” című rajzpályázatát, amely az 5-18 év közötti gyerekeknek szól, hogy saját művészeti alkotások elkészítésén keresztül segítse elő a pénzügyi gondolkodás formálását már a legfiatalabb korban. Ebben az évben a pénzügyi tudatosság és a környezetvédelem kapcsolata került a pályázati kiírás középpontjába.

A fiatalok ebben az évben a pénzügyek és környezetvédelem feldolgozására három témakör közül választhattak: Spórolok az állatokért; Megtakarítás egy szebb környezetért; illetve Pénzügyek a környezet védelméért.

A beérkezett 1.176 alkotás közül a szakmai zsűri az ötletesség, az alkalmazott technikai kivitelezés és a kiválasztott témához történő illeszkedés szempontjait figyelembe véve korosztályonként és külön a digitálisan benyújtott pályázatok közül 3-3 művet díjazott. E mellett a Kincstár munkatársainak szavazatai alapján kategóriánként 1-1 „Kincstár Dolgozói Különdíj”-at is kaptak a tehetséges fiatal alkotók. 

Az ünnepélyes záróeseményre és a díjak kiosztására június 12-én került sor a Magyar Államkincstár épületében. Mindenkinek szívből gratulálunk!

A teljes hír és a díjazottak listája a Magyar Államkincstár oldalán olvasható az alábbi képre kattintva:

 A díjazott alkotások megtekinthetőek a csatolt kép galériában

További hírek