Hírek

Pénzügyi tudáspróba

A Pénziránytű Alapítvány fontos feladatának tartja, hogy a gyerekek és a fiatalok figyelmét érdekes és színes programokkal, játékokkal terelje a pénzügytudatosság felé. Ennek szellemében szervezik meg immár hatodik alkalommal a Nemzetközi Pénz7 keretében a 6 fordulós BankVelem PénzOkos Kupát, amelyre 3 fős csapatok regisztrálhatnak február 5-ig. A tavaly év végén meghirdetett verseny utolsó online fordulója február 5-én lesz, a megyei elődöntőkre március 6-án, a regionális középdöntőkre április 3-án kerül sor. A döntőbe jutott csapatok május 8-án a Magyar Nemzeti Bank épületében, neves tagokból álló zsűri előtt mérik össze tudásukat az értékes nyereményekért.

A regisztrált csapatok lehetőséget kapnak az elődöntőre való felkészülés során, a versenyen beszámításra kerülő plusz pontok megszerzésére. A plusz pontot érő feladatok a Pénziránytű-BankVelem Program online aktivitásaihoz kapcsolódnak, amelyeket a 3. online forduló végéig, azaz 2020. február 28-ig kell teljesíteniük a csapatok tagjainak.

A tudásversenyen 1, 5 millió forint összértékű fődíjakért mérhetik össze a tudásukat a csapatok. A BankVelem PénzOkos Kupára legtöbb csapatot regisztráló, Pénziránytű-BankVelem Iskolahálózathoz tartozó iskola 100 ezer forint alapítványi támogatásban részesül. A döntőbe jutott csapatok minden tagja tárgyi ajándékot kap, az első 3 helyezett csapat iskolája pénzdíjazást, a tagjai pedig iPad-et, laptopot vagy okostelefont nyerhetnek.

Nevezés és további információk a www.penzokoskupa.hu honlapon.

További hírek