Tartalom rész kezdete

Hírek

Pénzmesterek díjátadó a Pénzügyminisztériumban

2023. december 1-jén, a Pénzügyminisztérium Miniszteri Tárgyalójában került megrendezésre a Pénzmesterek verseny ünnepélyes díjátadója.

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) idén már az ötödik évben indította el népszerű, teljesen online, pénzügyi témájú vetélkedőjét a Magyar Nemzeti Bank, a Pénzügyminisztérium, Pénziránytű Alapítvány, valamint a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) főtámogatásával.

A Pénzmesterek verseny alapelve, hogy a pénzügyi kultúra fejlesztése érdekében, élményszerűen, interaktív módon adják át az ismereteket a diákoknak, legyenek bárhol az országban. Online megmérettetésként bárhol, ahol internet kapcsolat és egy világhálóhoz csatlakozni képes gép elérhető (saját eszköz, iskolai számítástechnika labor eszköze, könyvtári, közösségi házi eszközök) a versenyző regisztrálhat, tanulhat és játszhat. A verseny célja a pénzügyi tudatosság növelése, hasznos információk eljuttatása. A Pénzmester akadémia anyagai és heti kvízei bárki számára elérhetőek, viszont, a célcsoport a hazai középiskolás 9-11. évfolyamos diákok voltak, akik összesen 2 millió forint összértékű nyereményért tehették próbára a tudásukat.

Az idei verseny március 2023. április 17-től 2023. június 16. éjfélig zajlott. A díjátadó ünnepségen a Pénzügyminisztérium részéről Tóth Tibor, makrogazdasági és nemzetközi ügyekért felelős államtitkár adta át a nyerteseknek a díjakat, köztük a Pénzügyminisztérium három különdíjasának: Bakos Nórának, Mórocz Kirának és Kiss Anna Zsófiának, akik a verseny esszépályázatán elért kiemelkedő eredményükért kaptak elismerést.

 

További hírek