Tartalom rész kezdete

Hírek

PÉNZ7-tanórák a családi költségvetésről

A kormány 2017-ben útjára indított, a pénzügyi tudatosságot fejlesztő stratégiájának céljait ma már számos program támogatja. A március 1-7. között megtartott idei PÉNZ7-en a Pénzügyminisztérium több munkatársa, köztük Varga Mihály tárcavezető, Gion Gábor és Izer Norbet államtitkár, valamint Balogh László, Berczik Ábel és Adorján Richárd helyettes államtitkárok is vállalták önkéntes tanóra tartását. A járványhelyzetre való tekintettel a programok online módon zajlottak, így a diákok és az előadók az interneten keresztül kommunikáltak.

Olyan generációnak kell felnőnie, amely tudatosan és megfontoltan képes dönteni pénzügyeiben, hogy az iskolapadból kikerülő fiatalok majd felelősen gazdálkodjanak megszerzett jövedelmükkel – ez a Pénzügyminisztérium szakmai irányításával zajló kormányzati stratégia egyik legfontosabb törekvése. Nem véletlen tehát, hogy Varga Mihály már 2015 óta minden évben vállal önkéntesként tanórát a PÉNZ7 keretében, volt olyan év, amikor több iskolába is eljutott.

Eddig mintegy 300 diáknak tartott órát, idén az óbudai Bláthy Ottó Titusz Informatikai Technikum 11-dikeseinek online keretek között. A miniszter és munkatársai a költségvetés-készítés rejtelmeibe avatták be a tanulókat rámutatva arra, hogy az ország és a családi büdzsé tervezése sok szempontból hasonló. Az önkéntes pénzügyi oktatók a Pénzügyminisztérium által kifejezetten a fiatalok részére fejlesztetett ZsetON – (Be)osztó költségvetési kalkulátorának kipróbálására és használatára ösztönözték a diákokat.  

 

Csatolt képek

További hírek