Hírek

PÉNZ7 hetedszer

Jövő tavasszal, 2021. március 1-5. között hetedik alkalommal rendezik meg a diákok pénzügyi és vállalkozói tudatosságát interaktív eszközökkel fejlesztő PÉNZ7-et. Erről írt alá – rendhagyó módon, a járványügyi szabályokat betartva – hat szervezet együttműködési megállapodást. A Pénzügyminisztériumban a tárca államtitkára, Gion Gábor látta el kézjegyével a dokumentumot.

A több intézményt is magába foglaló összefogás a diákok pénzügyi és vállalkozói ismereteinek fejlesztését szolgálja, a jövő márciusi témahét középpontjában a családi költségvetés és a vállalkozói innováció áll majd. A PÉNZ7 program 2015-ös indulásától résztvevője a mintegy 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezésnek. Hazánkban az előző tanévben több mint 1200 iskola 217 ezer diákja vett részt kereken 12 ezer órán 900 önkéntes szakember közreműködésével. A kimagasló részvétel elismeréseként a magyar  PÉNZ7 program háromszor került be a Global Money Week eseménysorozat legjobbjai közé.

A 2021-es PÉNZ7 megvalósításáról szóló dokumentumokat a szakmai egyeztetéseket követően Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár (PM), dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár (ITM), Maruzsa Zoltán államtitkár (EMMI), Prof. dr. Kovács Levente főtitkár (Magyar Bankszövetség), Hergár Eszter kuratóriumi elnök (Pénziránytű Alapítvány), valamint Musákné Gergely Orsolya ügyvezető igazgató (Junior Achievement Magyarország Alapítvány) látta el kézjegyével.

A PÉNZ7 rendhagyó tanóráinak pénzügyi témája a „Tudatos pénzkezelés a családban – Családi költségvetés”, vállalkozói témája pedig az „InnoVÁL(L) – Vállalkozz okosan!” lesz. A tanári felkészülést ebben a tanévben is mintavideók, e-learning tananyag és webináriumok segítik. A PÉNZ7 programjait tovább színesíti, hogy a diákok kapcsolódó versenyeken, pályázatokon is részt vehetnek, továbbá az iskolák a témahét keretében szakértő pénzügyi önkénteseket, illetve vállalkozások működtetésében jelentős tapasztalattal bíró szakembereket, vállalkozókat fogadhatnak. A vállalkozói témához a szervezők december 7-től várják azoknak a vállalkozóknak a regisztrációját a www.penz7.hu oldalon, akik vállalják, hogy a PÉNZ7 tanórai anyagát megismerve 2021 tavaszán szívesen megosztják tudásukat, vállalkozói tapasztalataikat és sikereiket a fiatalokkal.

A PÉNZ7 program szerves része a magyar kormány 2018-tól indított, a pénzügyi tudatosságot előmozdító hétéves stratégiának. Ugyancsak helyet kapott a 2019-ben megszületett magyar mikro-, kis- és középvállalkozások megerősítését szolgáló stratégiában is. 

A PÉNZ7 meghatározó alapelve szerint a tanórákon üzleti márka, kereskedelmi logó nem jelenhet meg – fogalmaz a dokumentum. A program ideje alatt a korábbi évek minden tananyaga elérhető a www.penz7.hu  honlapon. Az aktuálisan kiemelt témák különböző korosztályok számára kidolgozott tananyagait és a felkészülést segítő anyagait (útmutatóit, videóit) a regisztrált iskolák ingyenesen letölthetik a témahét oldaláról.

A PÉNZ7 program – figyelembe véve a COVID-helyzet aktualitásait – digitális és hibrid környezetben alkalmazható megoldásokkal is készül, hogy ezzel is segítse a résztvevő pedagógusok és önkéntesek munkáját.

A program folyamatosan bővülő aktuális információi a www.penz7.hu oldalon érhetőek el.

Csatolt képek

További hírek