Tartalom rész kezdete

Hírek

PÉNZ7 2023-ban is!

2023-ban, március 6-10. között, immár 9. alkalommal rendezik Magyarországon a PÉNZ7-t, amit a pénzügyi és a vállalkozói tudatosság heteként is szokás emlegetni. A PÉNZ7 évenként világszerte zajló figyelemfelkeltő kampány, amelynek fő célja, hogy a fiatalok már egész kiskoruktól kezdve egyre tudatosabbak legyenek a pénzügyekben, és fokozatosan elsajátítsák azt a tudást, készségeket és magatartásformákat, amelyek szükségesek a későbbi, felnőttkori megalapozott pénzügyi döntések meghozatalához. A rendezvénysorozat hozzájárul a kormány által 2017-ben elfogadott, a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztését célzó stratégia megvalósulásához.

A PÉNZ7 program fókuszában az általános és középiskolás fiatalok állnak, hisz mint minden készségre és ismeretre igaz: célszerű minél fiatalabb korban elkezdi az ismerkedést a pénzügyek mindenkit érintő világával is. A témahetek általános célja nem az elvont pénzügyi fogalmak és folyamatok ismertetése, hanem a mindennapokban használható gyakorlati ismeretek játékos, élményszerű átadása, illetve a tanárok új pedagógiai módszerek kipróbálására való ösztönzése.

A programsorozathoz csatlakozó iskolában 2023. március 6-10. között zajló tematikus programhéten a pénzügyek terén jártak önkéntes szakemberek adják át a tudásukat a fiatalabb generációnak. Így azok, akik kedvet éreznek legalább egy rendhagyó tanóra megtartásához a tematikus hét keretében, legkésőbb február 20-ig jelezhetik ez irányú szándékukat a kezdeményezés weboldalán.

A kezdeményezés sikerét bizonyítja, hogy a tavalyi évben több, mint hogy a sorozathoz több, mint 1000 iskola csatlakozott, és ezzel a PÉNZ7, összesen több mint 170 ezer diákot mozgatott meg. Ezzel az aránnyal Magyarország nemzetközileg is nagyon jó eredményt ért el, az Európai Uniós tagállamok élvonalában, a TOP 5-ben szerepel.

 A program pénzügyi és vállalkozó témájának szervezői a Pénzügyminisztérium, Belügyminisztérium, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány.

 A programra a PÉNZ7 oldalán lehet regisztrálni.

www.penz7.hu

További hírek