Tartalom rész kezdete

Hírek

Pénz7 2023-ban is!

Jövő tavasszal, 2023. március 6-10. között kilencedik alkalommal rendezik meg a pénzügyi és vállalkozói tudatosságot interaktív eszközökkel fejlesztő PÉNZ7-et. A PÉNZ7 keretében az általános és középiskolai tanulók alapvető pénzügyi ismereteket kaphatnak rendhagyó tanórák keretében. Erről írt alá megállapodást hét szervezet a Pénzmúzeumban 2022. november 25-én.

 

A dokumentumot Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár (BM), Tóth Tibor államháztartás finanszírozásáért és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkár (PM), Dr. Túri Anikó pénzügyi és gazdasági jogi szabályozásért, valamint az állami vagyonért és postaügyért felelős államtitkár (GFM), Dobos Balázs vállalkozásfejlesztésért felelős helyettes államtitkár (KIM),  Prof. Dr. Kovács Levente főtitkár (Magyar Bankszövetség), Hergár Eszter kuratóriumi elnök (Pénziránytű Alapítvány), valamint Musákné Gergely Orsolya ügyvezető igazgató (Junior Achievement Magyarország Alapítvány) látta el kézjegyével.

A hazai program már 2014 évi indulásától résztvevője a mintegy 30 országban egy időben zajló European Money Week sorozatnak, 2016 óta pedig a Global Money Week nemzetközi kezdeményezésnek. Hazánkban az előző tanévben mintegy 1000 iskola több mint 170 ezer diákja vett részt a programban.

 A PÉNZ7 rendhagyó tanóráinak pénzügyi témája 2023-ban a „Korszerű pénzkezelés és digitális biztonság”, vállalkozói témája pedig a „Gondolkozz és vállalkozz!” lesznek. A tanári felkészülést ebben a tanévben is mintavideók, e-learning tananyag és webináriumok segítik.

A PÉNZ7 programjait tovább színesíti, hogy a diákok kapcsolódó versenyeken, pályázatokon is részt vehetnek, de arra is lehetőség van, hogy az iskolák szakértő pénzügyi önkénteseket, illetve vállalkozások működtetésében jártas szakembereket, vállalkozókat fogadhatnak. A vállalkozói témához a szervezők november 25-étől várják azoknak a vállalkozóknak a regisztrációját a www.penz7.hu oldalon, akik vállalják, hogy a PÉNZ7 tanórai anyagát megismerve, 2023 tavaszán szívesen megosztják tudásukat, vállalkozói sikereiket a fiatalokkal.

 A PÉNZ7 meghatározó alapelve szerint a tanórákon egyedi márka, kereskedelmi logó nem jelenhet meg, a program teljesen ingyenes.

 A témahét ideje alatt a korábbi évek minden tananyaga elérhető a www.penz7.hu honlapján. Az aktuálisan kiemelt témák különböző korosztályok számára kidolgozott tananyagait és a felkészítést segítő anyagait (útmutatóit, videóit) a regisztrált iskolák ingyenesen letölthetik a témahét oldaláról.

 A PÉNZ7 program egyben a Kormány által 2017-ben elfogadott nemzeti pénzügyi tudatosságot előmozdító nemzeti stratégia, illetve a 2019-ben elfogadott, a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások megerősítésének stratégia céljainak megvalósítását is támogatja. 

 A program folyamatosan bővülő aktuális információi a www.penz7.hu oldalon érhetők el.

 

További hírek