Tartalom rész kezdete

Hírek

Online miniszteri tanóra a PÉNZ7-en

A Halott pénz együttes egyik számával indította online pénzügyi tanóráját Varga Mihály. A PÉNZ7 keretében az óbudai Bláthy Ottó Titusz Informatikai Technikum 11-dikeseinek a családi költségvetés kapcsán beszélt a bevételek és kiadások egyensúlyáról, a tervezés lehetséges módjairól, és az Okosan a pénzzel honlap költségvetési kalkulátorát is bemutatta a pénzügyminiszter.

Varga Mihály a PÉNZ7 2015-ös indulása óta önkéntesként népszerűsíti a diákok pénzügyi tudatosságra nevelését. Ahhoz, hogy megfontolt döntéseket tudjon hozni egy fiatal felnőtt, a családi mintákon kívül sok múlik az iskolai képzésen is – véli a pénzügyminiszter, aki nagy eredménynek tartja, hogy ismét mintegy 170 ezer diák kapcsolódik be a jobbára online térbe költöztetett eseményekbe. A tárcavezető külön köszönetét fejezte ki a PÉNZ7 szervezésébe bekapcsolódó pedagógusoknak és iskoláknak, akik sokat tettek azért, hogy nemzetközi szinten is elismerik a magyar program eredményességét.

Varga Mihály a fővárosi középiskolásoknak tartott online órán saját munkáját is beleszőve előadásába kifejtette: egy ország költségvetése sokban hasonlít egy családéra. Oda kell figyelni a bevételeink alakulására és a kiadásainkat mindig ehhez kell igazítani – tette hozzá. Diákok is bekapcsolódtak az órába megkérdezve, hogy milyen gyakran kell frissíteni a költségvetést, és hogy a megtakarításainkkal hogyan lehet hosszabb távra tervezni. 

A miniszter felhívta a figyelmet a “ZsetON (be)osztóra”, a fiataloknak szóló egyéni költségvetési kalkulátorra is, mely a PM által működtetett okosanapenzzel.hu honlapon érhető el.

További hírek