Tartalom rész kezdete

Hírek

Napjaink kihívásai az oktatásban és a gazdasági életben – Pénziránytű tavaszi online workshop

Pénziránytű Alapítvány

Április 16-18. között ismét a pénzügyi világ és a modern oktatási módszerek aktualitásai várják a pénzügyi tudatosság fejlesztése iránt elkötelezett általános- és középiskolai pedagógusokat a Pénziránytű Alapítvány online workshopján.

Az ingyenes rendezvény fókuszába ezúttal a pénzügyi biztonság kérdései, a játékos és élményekkel fűszerezett pénzügyi nevelés, valamint a mesterséges intelligencia nyújtotta legújabb oktatási lehetőségek és kihívások kerülnek.

Az érdeklődők többek között megismerkedhetnek az Alapítvány által az alsó tagozatos diákoknak fejlesztett, ingyenesen rendelhető pénzügyi társasjátékokkal; a felső tagozatos és középiskolás tanulók pedagógusainak pedig jó szívvel ajánlják az országszerte több helyszínen elérhető Pénziránytű Bázisiskola program ingyenes lehetőségeit bemutató foglalkozást.

A Tanárklub keretében szakértők segítségével kaphatnak a pedagógusok komplex áttekintést arról, hol tart jelenleg a mesterséges intelligencia (MI) és az oktatás kapcsolata, illetve hogyan lehet gyorsan, egyszerűen beépíteni az MI-t a mindennapi oktató munkába.

A workshop szakmai napjának középpontjában a pénzügyi biztonság kérdéskörei állnak. A Magyar Bankszövetség felkérésére Aradi Zoltán, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet etikus hekkere, valamint Gál Kristóf, az Országos Rendőr-főkapitányság rendőr ezredese mutatják be a KiberPajzs edukációs kampány lehetőségeit. Martinovic Boris, a Mastercard Public Policy igazgatója segít eligazodni a korszerű pénzkezelés legfrissebb információi és a legújabb fejlesztések rengetegében. Keszthelyi Erik, a Magyar Biztosítási Tanácsadók Szövetségének elnöke előadásában bemutatja az iskolásokat is érintő biztosítási termékekhez kapcsolódó legfontosabb alapismereteket és újdonságokat.

A workshop előadásain és foglalkozásain a részvétel ez alkalommal is mindenki számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Jelentkezni április 11., csütörtök éjfélig itt lehet: https://online-kerdoiv.com/index/v/h/workshop2024aprilisreg

További információ és részletes programterv itt érhető el: https://penziranytu.hu/workshopok

További hírek