Tartalom rész kezdete

Hírek

Mit kell tudni a pénztárak befektetéseiről a járvány idején?

A koronavírus-járvány által kiváltott jelenlegi tőke- és pénzpiaci helyzet nem kedvez a hosszú távú megtakarítások pillanatnyi értékmegőrzésében. Azonban a helyzet a 20-30-40 éves megtakarítási idősíkban gondolkodva csak átmeneti, a hirtelen, végig nem gondolt döntéseket ez esetben is érdemes elkerülni! Minden pénztártagnak érdemes alaposan megfontolnia, hogy szükséges-e most a legrosszabb időpontban tényleges veszteséggel a több éve felhalmozott tagi számlájának megszüntetésén gondolkodnia.

A legutóbbi 2008-as pénzügyi válság egyik tapasztalata éppen az, hogy a visszarendeződés időszakában a negatív hozam elmozdulások újra kisimultak a pénztárakban, majd jelentős pozitív hozamot generáltak a befektetések, alacsony költséghányad mellett. Érdemes ezért kivárni, nem szabad elkapkodni a döntést ebben a nehéz pénzügyi időszakban sem!

 Az önkéntes nyugdíjcélú hosszú távú megtakarítások éppen azt a célt szolgálják, hogy az évek alatt beálló változásokat kezelje, kiegyenlítse és a nyugdíjas években valódi pénzügyi segítséget jelentsen a tagok részére.

 Minden esetben érdemes elolvasni az érintett pénztárak által kiadott tagi tájékoztatókat is, mielőtt szolgáltatási igénnyel fordulna bárki a pénztára felé!

További hírek