Tartalom rész kezdete

Hírek

Miniszteri tanóra a PÉNZ7-en

A kormány azt szeretné, hogy a következő generáció tudatosan használja a pénzügyi eszközöket, felelősen döntsön a megszerzett jövedelméről, megtakarításokról.

Minderről Varga Mihály beszélt a PÉNZ7 keretében tartott tanóráját követően a budai II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumban. A pénzügyminiszter kiemelten fontosnak tartja a pénzügyi tudatosság megerősítését. Mint mondta: folyamatosan új, egyre bonyolultabb pénzügyi termékek jelennek meg a piacon, ezért az ezzel járó kockázatokat és a pénzügyi környezetet meg kell érteni és megfelelően szükséges kezelni. A várható élettartam növekedése, az egészségügyi ellátásokkal szembeni magasabb minőségi elvárások és lehetőségek bővülése, a prevenció előtérbe kerülése növeli az öngondoskodás fontosságát – tette hozzá a tárcavezető.

„Ha tudatosan döntünk egyre többen a pénzügyeinkről, akkor egyre kevesebben kerülünk bajba” – fogalmazott, hozzátéve, hogy ez jó a családoknak és az egész gazdaságnak.

A PÉNZ7 rendezvényeket március 2. és 6. között rendezik meg, több mint 1100 iskola 207 ezer diákjának mintegy 900 önkéntes szakember tart 11 500 órát. A miniszter a diákoknak egyebek között a biztonságos pénzügyekről, a biztosításokról, a digitális veszélyekről és a megtakarításokról tartott előadást.

Varga Mihály 2015 óta minden évben tartott önkéntes órát, volt olyan év, amikor többet is, az ideivel együtt eddig mintegy 250 diák figyelmét hívta fel személyesen a pénzügyi alapismeretek fontosságára.

A Pénzügyminisztériumból 12 önkéntes vesz részt a PÉNZ7 tanórákon. Varga Mihály mellett Izer Norbert és Gion Gábor államtitkár, Balogh László Berczik Ábel és Greinstetter Balázs helyettes államtitkár, valamint Zsolnai Aliz, Kondora Szilárd, Németh-Lékó Adrienn, Szabó Zoltán, Ambrus Éva és Tebeli Izabella munkatársak.

Csatolt képek

További hírek