Tartalom rész kezdete

Hírek

Megnyílt a regisztráció a PÉNZ7 oldalán!

PÉNZ7.hu

Tisztelt Pedagógus!

Köszönjük megtisztelő érdeklődését a PÉNZ7 rendezvény iránt. A PÉNZ7 pénzügyi témáinak kínálata a jubileumi évre tekintettel, rendhagyó módon tananyag-csomagokat tartalmaz „Pénzügyi életleckék” címmel, melyben a 2021-2023-as évek családi költségvetés, pénzügyi tervezés és korszerű pénzkezelés tananyagai mellett újra a hitelek témája is fókuszba kerül. Emellett idén is a PÉNZ7 részét képezi egy vállalkozói kompetenciafejlesztő témakör is, ennek témája: Gondolkozz és Vállalkozz! Hiszünk abban, hogy a szakmailag gondosan előkészített, gyakorlat-orientált, interaktív tanórák lehetőségével hozzájárulhatunk a diákok pénzügyi tudatosságának és vállalkozói ismereteinek fejlesztéséhez.

A 2024-ben több korosztály számára elkészített oktatási anyagok, valamint a tanári felkészülés segédletei regisztráció után ingyenesen letölthetők lesznek előreláthatólag februárban weboldalunkról, ezek segítségével a pedagógusok akár önállóan fel tudnak készülni az óra megtartására.

Kétféle regisztrációt különböztetünk meg: kapcsolattartó tanári és az óratartó pedagógusi regisztrációt.

Egy iskolához legfeljebb egy kapcsolattartó tanári regisztráció tartozhat.
A kapcsolattartó tanár az iskolából először regisztráló tanár - a jelentkezéskor neki kell megadni, hogy az iskolában mely korosztály(ok)nak, összességében várhatóan hány órában és hány diáknak terveznek órát tartani, így kérjük, a regisztráció előtt vegye fel a kapcsolatot a programban részt venni szándékozó kollégáival.

A kapcsolattartó regisztrációja után bármennyi óratartó pedagógusi regisztrációt fogadunk, nekik egyénileg is meg kell adni, hogy hány órát fognak diákjaiknak korcsoportonként megtartani, és ekkor tudják megjelölni, hogy ezekre az órákra kérik-e pénzügyi vagy vállalkozói önkéntes együttműködését. A pedagógusi regisztrációval a későbbiekben egyénileg jelentkezhetnek és részt vehetnek vállalkozói témában online felkészítő képzéseken, az Okosan a hitelekről című tanórák esetén ingyenes e-learning és webinárium lesz segítségükre. Ugyanakkor hozzáférhetnek az órák anyagát adó óratervekhez és tanári útmutatókhoz, felkészülést segítő anyagokhoz.

Pénzügyi témában, illetve digitális oktatási módszertanban a felkészülést segíthetik továbbá ingyenes tanárképzésen való részvétellel, erről részletesen a https://www.penziranytu.hu/tanartovabbkepzesek oldalon tájékozódhatnak.

A jógyakorlatok megosztása érdekében a pénzügyi témában készített foglalkozás- vagy projekttervvel értékes díjakért pályázhatnak is a PÉNZ7 pedagógusai, részletek októbertől a https://penziranytu.hu/penziranytu-tanari-dij-20222023 oldalon olvashatók.

Amennyiben Ön kapcsolattartó tanárként regisztrál, kérjük, hívja fel pedagógus kollégái figyelmét arra, hogy regisztrálta az iskolát a PÉNZ7 programjába, és segítsen megszervezni a kezdeményezéshez kötődő tanórák megtartását az intézményen belül!

A PÉNZ7 részvételhez minden évben új regisztráció szükséges. Tehát az nem elegendő, ha a korábbi években már regisztrált az intézmény a témahétre.

Ha iskolája már az idei tanévben is regisztrált a PÉNZ7 programjába, akkor kérjük, hogy vegye fel a kapcsolatot az iskola kapcsolattartó tanárával. (A regisztrált kapcsolattartó adatait a rendszer automatikusan megjeleníti a regisztráló tanárok számára.)

Az iskoláknak ebben a tanévben is lehetősége van önkéntes szakembert fogadni mind a pénzügyi, mind a vállalkozási témájú órák esetén. Az önkéntes fogadása azt jelenti, hogy a szaktanár az órát a szakemberrel együttműködve tartja meg, bevonva őt előzetes egyeztetésük alapján az óra menetébe. Az önkéntes közreműködését minden pedagógus egyedileg igényelheti saját regisztrációjakor, így az önkéntes közvetlenül vele tudja majd felvenni a kapcsolatot a tanóra előtti egyeztetéshez. A korábbi évek visszajelzései, tapasztalatai alapján az önkéntes szakértők – akár digitálisan történő - bekapcsolása a tanórába érdekessé, figyelemfelkeltővé tudja tenni a témát, és interaktívabbá a feldolgozást a fiatalok számára. Az önkéntesek a tanórán márkafüggetlen PÉNZ7 szakértők, semmilyen marketing típusú tevékenységet nem végeznek.

A bejelentkezés után változtathat az adatain és megváltoztathatja az önkéntes kérésre vonatkozó igényét, mindaddig, ameddig az önkéntes összekapcsolás nem történik meg.

A belépéshez a honlap jobb felső részén (a regisztrációs fültől balra) látható BEJELENTKEZÉS gombra kell kattintani. A megjelenő oldalon a regisztráció során megadott e-mail cím és jelszó beírásával tud bejelentkezni.

Az eredeti kiírás az elábbi linken érhető el:

https://www.penz7.hu/regisztracio-pedagogusoknak-2023.cshtml 

További hírek