Hírek

Még kedvezőbb feltételekkel igényelhető a Diákhitel

Nemrégiben ismertté váltak a főiskolai, egyetemi felvételi ponthatárok. A diákok többsége felvételt nyert az általa választott felsőoktatási intézménybe, így elkezdődhet a lázas készülődés az egyetemi évekre. A tanuláshoz szükséges anyagi források hiányában a tanulók rendelkezésére állnak a diákhitel különböző formái, az idén még kedvezőbb feltételekkel.

 Fontos változás, hogy augusztus 15-től a kormány döntése alapján a Diákhitel1 havi összege 70 ezer forint helyett 150 ezer forintra emelkedik, így akár évi 1,5 millió forint szabad felhasználású forráshoz juthatnak a hallgatók, továbbra is rendkívül kedvező, 1,99 százalékos kamatozással. Mivel szabad felhasználású hitelről van szó, saját döntésük alapján akár albérleti, kollégiumi díjra, tandíjra vagy taneszközök, informatikai eszközök beszerzésére is fordíthatják azt. A tandíjra fordítható kötött felhasználású Diákhitel2 továbbra is kamatmentesen igényelhető.

Emellett még 2020. december 31-ig igényelhető a szabad felhasználású Diákhitel Plusz is, amely akár 500 ezer forintnyi kamatmentes forrást biztosít a diákok számára.

További hírek