Tartalom rész kezdete

Hírek

Kiterjesztett valóság megoldással bővül a Küldetések a pénz világában tankönyv is

A Pénziránytű Alapítvány előző tanévben nagy sikert aratott, kiterjesztett valóság megoldással kibővített „Iránytű a pénzügyekhez” c. középiskolásoknak szóló tankönyve után a következő tanévtől már a „Küldetések a pénz világában” c. általános iskolai tankönyv is AR megoldásokkal teszi még izgalmasabbá a pénzügyi nevelést. Mindemellett továbbra is rendelhetők a KELLO hivatalos tankönyvlistájából a tantárgyakba integrálható pénzügyi fejezetekkel kibővített, 3-8. osztályosoknak készült matematika, és a 3-4. osztályos környezetismeret munkafüzetek.

Az Iránytű a pénzügyekhez című középiskolásoknak szóló tankönyv már idén AR, azaz kiterjesztett valóság megoldásokkal került a tanulók táskájába, a jövő évtől pedig az általános iskolások is élvezhetik a kiterjesztett valóság élményét. A Küldetések a pénz világában című, felső tagozatosoknak készült tankönyv új, 2022-es kiadásában 20 AR logóval ellátott kép várja majd a tanulókat. A mobiltelefonra, tabletre ingyenesen letölthető "AR Books librARy" app segítségével a képek megelevenednek és megtekinthetővé válnak az adott témához kapcsolódó pár perces animációk, magyarázó videók is. Emellett mindkét tankönyv szakmai adattartalmát frissítette az Alapítvány, ezért is érdemes idén a legújabb kiadásokat a KELLO-tól a tankönyvrendelési időszakban megrendelni.

A két ingyenes AR tankönyvön kívül a matematika és a környezetismeret tantárgyakhoz készült munkafüzetek is támogatják a pénzügyi ismeretek iskolai integrációját. A 3-8. osztályosok számára készült újgenerációs matematika munkafüzetekben és a 3-4. osztályos környezetismeret munkafüzetekben minden évfolyamon külön fejezet foglalkozik azzal, hogy a tanult szaktárgyi ismeretek hogyan hasznosíthatóak a mindennapi pénzügyi döntések világában.

A KELLO hivatalos tankönyvrendelési portálján keresztül az intézmények 2022-ben -az előző évekhez hasonlóan- ingyenesen rendelhetik meg a Pénziránytű Alapítvány tankönyveit és a munkafüzeteket.

További hírek