Hírek

Képre vele! – ÁSZ-pályázat a közérthetőségért

A felsőoktatási intézményekben tanulóknak hirdet pályázatot az Állami Számvevőszék, a jelentkezőknek az ÁSZ egy-egy jelentését kell bemutatniuk különböző képi, grafikai megoldásokkal.

A pályázat mottója, a „Jelenítsd meg a jelentést!” is arra utal, hogy a cél a számvevőszéki jelentések közérthetőségének és kommunikációs felhasználhatóságának fejlesztése.

Annak érdekében, hogy az Állami Számvevőszék munkája megfelelő módon hasznosuljon, elengedhetetlen, hogy jelentései közérthetőek, kommunikációja világos és egyértelmű legyen. Az Állami Számvevőszék az Országgyűlés legfőbb pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerve, a magyar demokratikus államberendezkedés garanciális alapintézménye. Elsődleges feladata, hogy megállapításaival, javaslataival támogassa a közpénzekkel, közvagyonnal való szabályos, célszerű, eredményes és hatékony gazdálkodást, valamint elősegítse a jól irányított állam kiépítését.

A pályázó feladata, hogy az ÁSZ által meghatározott jelentéseknek (egy megadott és egy szabadon választott) - vagy azok egy kiválasztott területének - lényegi információit tartalmazó, főként grafikai elemekkel ellátott elektronikus kiadványt tervezzen, innovatív megközelítést alkalmazva jelenítse meg a jelentést. A feladathoz kapcsolódó információk a kiíráshoz kapcsolódó MS Word fájlban találhatóak. A pályamunkának szerkeszthetőnek, a későbbiekben az ÁSZ által könnyen hasznosíthatónak kell lennie (lehetőleg PDF formátumban várjuk a pályaműveket).

A pályázat első helyezettje 300 ezer, a második 150 ezer, a harmadik pedig 50 ezer forintos pénzjutalomban részesül. Beküldési határidő: 2020. március 8.

Részletes pályázati kiírás elérhető honlapunkon a Pályázatok menüpontban a következő linken https://www.okosanapenzzel.hu/az-asz-vizualizacios-palyazata , valamint a csatolt fájlokban.

További hírek