Tartalom rész kezdete

Hírek

JAM sikeres tavaszi rendezvénye: Diákvállalkozások Tavaszi Vására és Versenye

Ismét hatalmas sikerrel zárult a Budapesten megrendezett Diákvállalkozások Tavaszi Vására és Versenye, ahol általános- és középiskolás diákcsapatok először léptek piacra saját kezűleg gyártott termékeikkel. A csapatokat a szakmai zsűri 6 különböző kategóriában díjazta:

  • marketing & értékesítés,
  • leginnovatívabb diákvállalkozás,
  • környezeti fenntarthatóság,
  • a legegyüttműködőbb diákvállalkozás,
  • a legjobb termék,
  • és a legjobb diákvállalkozás.

Az érdeklődök a diákvállalkozások által készített termékek széles palettájával találkozhattak. Ilyen termékek voltak például a kézműves tea, a környezettudatos raklapbútorok, újrahasznosított textilből készült hajgumik és újrahasznosított fonalakból kézzel készített makramé díszek és  a húsvétra készült ökohímestojások is.

A JAM DV Programban a diákok 5 fős csapatokat alkotva alakítják ki vállalkozási ötleteiket, létrehozzák saját termékeiket vagy szolgáltatásaikat.

A Program célja, hogy a megalapított diákvállalkozásokat a fiatalok fenntartsák, fejlesszék, elsajátítva ezzel az üzleti és gazdasági élet alapvető szabályait, a piac működését. A JAM Diákvállalkozásokat pedagógusok és üzleti mentorok támogatják munkájuk során, melyhez a JAM minden szükséges segítséget megad személyes és online formában egyaránt. A program részeként lehetőség nyílik hazai, nemzetközi vásárokon és versenyeken való részvételre.

 

További hírek