Tartalom rész kezdete

Hírek

PÉNZ7 kísérőeseménye: JAM Innovációs nap

A témahét célja, hogy olyan programokat biztosítson a fiatalok és pedagógusaik számára, amelyek fejlesztik a diákok pénzügyi és vállalkozói kompetenciáit, elősegítve ezzel azt, hogy sikeres, életrevaló tudással rendelkező felnőttekké váljanak.

A Junior Achievement Magyarország (JAM) online innovációs napján március 25-én az otthoni és irodai munkavégzés közötti egyensúly kialakítására kerestek megoldást azok a középiskolás diákok akik részt vettek a versenyben. A mindanyájúnkat érintő probléma megválaszolására irányuló ötletek fejlesztésében 5 önkéntes mentor segédkezett a gazdasági élet különböző területeiről, a pénzügytől egészen a kiberbiztonsági szakemberig.

A JAM szokásos tanévközi eseményét, most is hatalmas érdeklődés övezte, amit a járványügyi helyzethez alkalmazkodva már sokadik alkalommal online rendezetek meg. A diákoknak 4-5 fős csapatokat alkotva egy olyan vállalkozási ötletet kellett kidolgozniuk, amellyel a jelenleg kialakult helyzetben kínál megoldást a munkavállalóknak és munkáltatónak az otthoni és irodai munkavégzés közötti egyensúly kialakításához. A folyamat során a mentorok segítségével a diákok elsajátíthatták a költségvetési ütemezés, illetve előkészítés alapjait is. A vállalkozói ismeretek kulcsfontosságú része a tudatos pénzügyi gondolkodás – vallják a szervezők, akik a projektinduláshoz szükséges tőke megszerzésének módjaira, a hitelfelvétel buktatóira és az egyéb támogatásokra is felhívták a figyelmet az innovációs nap során.

A munkahelyek virtuális térbe helyezésétől kezdve, a hologramos online konferenciákon keresztül, a munkát segítő okosszemüvegig rengeteg kreatív ötlet született.

Gratulálunk a dobogós csapatoknak, akik Szegedről a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumból, Budapestről a BGSZC - Keleti Károly Közgazdasági Technikumból és a győztesek Lentiről a Gönczi Ferenc Gimnáziumból érkeztek az online eseményre.

További hírek