Tartalom rész kezdete

Hírek

Ismét várjuk a javaslatokat a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj jelöltjeire

Újfent itt a lehetőség: az idei tanévben is díjazza a Pénzügyminisztérium azokat a tanárokat, diákokat és oktatási intézményeket, akik élen járnak a pénzügyi tudatosság fejlesztésében.

A Varga Mihály pénzügyminiszter által alapított Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díjra az oktatási intézmények fenntartója, vezetője, illetve az iskolai szülői munkaközösség tehet javaslatot 2022. május 31-ig. A beérkezett jelöléseket a pénzügyminiszter által felkért öt fős szakmai bizottság értékeli, amelynek tagjai a Pénzügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium is. A javasolt intézményeknek és személyeknek példamutató, mások által is felhasználható, a iskolai oktatáson túlmutató aktivitást, módszereket és eredményeket kell felmutatniuk a díj elnyeréséhez. A legkiemelkedőbbnek ítélt diákok 150 ezer, a pedagógusok 500 ezer forintban részesülnek, az intézményi kategória győztesének pedig 2 millió forint a jutalma.

Az előző tanév elismeréseit a Pénzügyminisztérium közigazgatási államtitkára ünnepélyes keretek között adta át a díjazottaknak tavaly októberben. Gondos Judit akkor elmondta: a pénzügyi tudatosság előmozdítását segítő stratégiában számos intézkedés támogatja a fiatalok és a lakosság felvilágosítását a pénzügyi ismeretek és a pénzügyileg körültekintő és megfontolt magatartás korai kialakítása, illetve erősítése érdekében és a 7 éves stratégia megvalósítása eredményes.

A javaslatokat 2022. május 31-ig lehet elektronikusan eljuttatni a Pénzügyminisztérium Pénzügyi Szabályozási Főosztálya részére a putudatossag@pm.gov.hu e-mail címre. A javaslat beérkezéséről a Pénzügyminisztérium elektronikus úton visszaigazolást küld.

A díjjal, illetve a javaslattétellel kapcsolatos további információ a putudatossag@pm.gov.hu e-mail címen kérhető.

További hírek