Tartalom rész kezdete

Hírek

Ismét személyesen tartott tanórát Varga Mihály pénzügyminiszter

Ha az iskolákból pénzügyileg tudatosabb emberek kerülnek ki, akik jó döntéseket hoznak majd felnőttként a saját pénzügyeikre vonatkozóan, akkor a családokat stabilabb helyzetbe lehet hozni, többletjövedelemhez lehet juttatni - mondta Varga Mihály a Szent József Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnáziumban tartott pénzügyi tanóráját követően. A pénzügyminiszter a PÉNZ7 2015-ös indulása óta önkéntesként népszerűsíti a diákok pénzügyi tudatosságra nevelését. A tavalyi évben online tartotta meg tanóráját, idén azonban ismét személyesen köszönthette a diákokat.

A miniszter a tanulóknak a jövedelemről, a kiadások fogalmáról, a kölcsönfelvételről és a bankszámlanyitásról beszélt.
A magyar kormány pénzügyi tudatosság stratégiájának a célja az, hogy Magyarországon minél többen átgondoltan hozzanak döntéseket a pénzügyeikre vonatkozóan - jegyezte meg. Ez az elképzelés találkozott jelenleg a PÉNZ7 nevű európai rendezvénysorozattal - tette hozzá.
A PÉNZ7 keretében üzletemberek, pénzügyekkel foglalkozó szakemberek, kutatók és politikusok tartanak órákat általános iskolákban és középiskolákban a pénzzel való bánásmódról, az okos pénzkezelés előnyeiről és a veszélyekről - emlékeztetett.

Varga Mihály elmondta, hogy a kormány által folytatott gazdaságpolitika eredményeként a magyar családok megtakarításai megháromszorozódtak, tíz év alatt 19 ezer milliárd forintról 60 ezer milliárd forintra nőttek 2021-re.
A kormány a pénzügyi tudatosság stratégiája jegyében tovább folytatja a tájékoztató, ismeretterjesztő tevékenységét, kiadványok, előadások és iskolai órák keretében; egyre több helyen az iskolai oktatás részét képezi a pénzkezelés témaköre - hangsúlyozta a pénzügyminiszter.

Csatolt képek

További hírek