Tartalom rész kezdete

Hírek

Ismét Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj

Ebben a tanévben is díjazza a Pénzügyminisztérium a pénzügyi tudatosság fejlesztésében kimagasló tevékenységet végző oktatási intézményeket és pedagógusokat, valamint a kimagasló eredményeket elérő diákokat.

2017 végén fogadta el a kormány pénzügyi tudatosság előmozdítását segítő stratégiáját. Ennek keretében számos intézkedés támogatja a fiatalok és a lakosság tudatosságának fokozását a pénzügyi ismeretek erősítése érdekében. A pénzügyi tudatosság erősítésének eszköze a Pénzügyi Tudatosság Fejlesztéséért Díj is, amellyel a pénzügyminiszter az ebben a folyamatban kimagasló teljesítményt nyújtók eredményeit kívánja elismerni. A kormány álláspontja szerint a magyar emberek pénzügyi tudatosságának növelése nemzeti érdek, mert fontos hatása van a családok jólétére, a fenntartható gazdasági növekedésre, kiváltképp a mostani, kihívásokkal teli, háborús válsággal terhelt időszakban

A tárca a pénzügyi tudatosság fejlesztése során a legkimagaslóbb tevékenységet felmutató tanulót 150 ezer forinttal, általános vagy középfokú iskola tanárát 500 ezer forinttal, iskolát pedig 2 millió forinttal díjaz. A javaslatokat a pénzügyminiszter által felkért személyekből álló ötfős bizottság értékeli, a testület értékelésének figyelembevételével a díj adományozásáról a pénzügyminiszter dönt.

A díj odaítélésére vonatkozó javaslatokat 2023. június 15-ig fogadja a tárca. Javaslatokat nyújthatnak be az iskolák fenntartói, vezetői, illetve az iskolai szintű szülői munkaközösség.

A jelöléssel kapcsolatos részletek megtalálhatóak honlapunkon a Kiemelt témák menüpontban.

További hírek