Tartalom rész kezdete

Hírek

Hétfőn indul a Pénz7

A programsorozatot március 2-6. között rendezik meg, több mint 1100 iskola 207 ezer diákjának mintegy 900 önkéntes szakember tart 11 500 órát.

A kormány pénzügyi tudatosság fejlesztéséről szóló stratégiájának legfontosabb célja, hogy a mindennapi élethez, a megtakarítások tervezéséhez és az öngondoskodási formák kiválasztásához megfelelő pénzügyi ismereteket biztosítson a magyar családoknak – hangsúlyozta Varga Mihály mai Pénz7 nyitórendezvényén. A pénzügyminiszter a kezdetektől fontosnak tartja a példamutatást, önkéntesként minden évben tartott tanórát a pénzügyi tudatosságról. A szervezők ezt a munkát elismerve Varga Mihályt, valamint Hegedűs Évát, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatóját kiemelt díjban részesítették. Raymond Frenken, az Európai Bankföderáció kommunikációs igazgatója pedig a Pénz7 nemzetközi elismerésében részesült.

A Pénzügyminisztérium idén is élenjár a példamutatásban, önkéntesként tart órát Varga Mihály mellett Gion Gábor államtitkár, több helyettes államtitkár és számos munkatárs.

A nyitó eseményen Gion Gábor, a Pénzügyminisztérium, Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a Pénz7 eddigi eredményei méltatva kifejtették: a pénzügyi tudatosság és a vállalkozói ismeretek elmélyítése az egyik legfontosabb kormányzati szándék.

A Pénz7 együttműködő szakmai partnerei − az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány, valamint a Junior Achievement Magyarország Alapítvány – küldetésüknek tekintik a jövő nemzedék pénzügyi nevelését, a mindennapokban előforduló pénzügyi helyzetek tudatos kezelését.

Az idei programhéten a pénzügyi biztonság keretében a digitális biztonság és a biztosítások kerülnek fókuszba, az „Ötletből vállalkozás” pedig a diákok vállalkozói kompetenciáit fejleszti. A Pénz7 programjait tovább színesíti, hogy a diákok versenyeken, pályázatokon is részt vehetnek, de lehetőség nyílik arra is, hogy önkéntes pénzügyi szakemberek és vállalkozók bevonásával a napi élet is közelebb kerüljön a fiatalokhoz.

Hazánk 2015-ben csatlakozott először az European Money Week Európa-szerte mintegy 30 országban egy időben zajló kezdeményezéshez, a program idén is kapcsolódik a Global Money Week eseménysorozatokhoz is. A kimagasló részvétel elismeréseként a magyar program 2019-ben harmadszor került be a Child and Youth Finance International által szervezett Global Money Week eseménysorozat legjobbjai közé.

A program ideje alatt a korábbi tanévek minden pénzügyi tananyaga elérhető, így a kezdeményezéshez csatlakozó iskolák a helyi igényeknek és a diákok felkészültségének megfelelően akár a családi költségvetés-készítés vagy a pénzügyi tervezés és takarékosság, okos bankolás vagy hitelezés, befektetés tananyagaiból is válogathatnak. A tanári felkészülést az idei tanévben is mintavideók, e-learning tananyag és webináriumok segítik.

A témahét részletes programja a penz7.hu  oldalon érhető el.

Csatolt képek

További hírek