Hírek

Hass, alkoss, gyarapíts zöldben! – kisfilmpályázat

Zöld pénzügyek 2020 címmel hirdetett kisfilm pályázatot a Pénziránytű Alapítvány középiskolás fiatalok részére.

A fenntartható fejlődés támogatása, a tudatos, környezetkímélő magatartás az élet minden területére, így pénzügyi döntéseinkre is kiterjedhet. Ennek a szemléletnek a megvalósítását ösztönzi az alapítvány idei kisfilmpályázata. A jelentkező diákcsoportok szabadon választhatnak a zöld bankolás, készpénzkímélő megoldások, a családi zöld beruházások és a hosszú távú, környezettudatos megtakarítás, valamint a hitelfelvétel családi döntéseinek oktatási célú megjelenítése között.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2019 februárjában hirdette meg Zöld Programját a klímaváltozáshoz és más környezeti problémákhoz kapcsolódó kockázatok csökkentése, a magyarországi zöld gazdaság finanszírozásának bővítése érdekében. A program keretében az MNB számos intézkedéssel ösztönzi a magyarországi pénzügyi intézmények, illetve az általuk kínált termékek környezettudatosabbá, zöldebbé tételét is. Ehhez a kezdeményezéshez kíván csatlakozni a Pénziránytű Alapítvány azzal, hogy felhívja a tanárok és diákok figyelmét, hogy a háztartások mindennapi pénzügyi döntései hogyan járulhatnak hozzá az ökotudatos életmódhoz.

A pályázatot a Pénziránytű Alapítvány középiskolai hálózatának tagjai, illetve a legkésőbb a pályázati határidőig a Pénziránytű Iskolahálózathoz csatlakozó intézmények számára hirdetik meg.

A minimum másfél, maximum 3 perces, élőszereplős vagy animációs pályamunkákat 2020. február 4-ig lehet elküldeni.  Az 5 fős, 9-14. évfolyamos diákokból és tanáraikból álló csapatok tagjai értékes GoPro sportkamerákat nyerhetnek ötletes, szakmailag helytálló kisfilmjeikkel.

A pályázat részleteit a Pénziránytű Alapítvány oldalán, az alábbi képre kattintva tekintheti meg:

További hírek