Navigációs menü
A  A+  A++
Tartalom rész kezdete

Hírek

Hangolódjunk a pénzügyekre! – Elindult a ZsetON

Ma indította útjára a Pénzügyminisztérium online versenyét, a ZsetOn-t – adta hírül Balogh László a tárca helyettes államtitkára. Főiskolások és egyetemisták is indulhatnak a megmérettetésen, a legjobb 150 középiskolás pedig – ha a koronavírus-járvány lehetővé teszi – márciusban értékes díjak reményében személyesen mérheti össze tudását a Pénzügyminisztériumban.

A Pénzügyminisztérium Okosan a pénzzel! programjának keretében, fiataloknak szóló versenyt hirdetett ZsetON – Hangolódj a pénzügyekre! címmel – jelentette be Balogh László, a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára. A kezdeményezéshez csatlakozott a Magyar Államkincstár, a Pénziránytű Alapítvány, illetve a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ), valamint a Diákhitel Központ Zrt. is.

A 2020. december 21-én elindult játékban 14–19 éves középiskolások, valamint idén kísérleti jelleggel külön kategóriában 19-24 éves főiskolások és egyetemisták vehetnek részt. Mindkét korcsoport számára 200-200 különböző nehézségi szintű kérdésből egy algoritmus véletlenszerűen választ ki 16-16 kérdést. A teszt többször is kitölthető, így könnyen rutinra tehetnek szert a fiatalok a pénzügyek területén.

A középiskolások közül az első 150 legjobb eredményt elérő jut tovább a középdöntőbe, amely a tervek szerint – amennyiben a járványhelyzet ezt megengedi – már személyes részvétellel zajlik 2021. március 26-án a Pénzügyminisztériumban – tájékoztatott Balogh László. A döntőbe a tíz legjobb versenyző kerülhet, ahol izgalmas vetélkedő során dől el, ki a legrátermettebb a versenyben. A főiskolás és az egyetemista résztvevőknek összeállított játék egyfordulós, és kizárólag online történik. A játékban mindkét korcsoportban értékes elektronikai eszközökkel – okostelefonnal, laptoppal, tablettel – díjazzák az első három helyezettet.

A verseny további részletei: 

További hírek