Hírek

Gratulálunk 2020 Pénzmestereinek!

Több mint 850 diák jelentkezett idén a Pénztárszövetség Pénzmesterek Versenyére, amelynek eredményhirdetésére a napokban került sor. A diákok és az iskolák közötti megmérettetésben is a kőszegi Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégium szerepelt a legjobban.

A hazai önkéntes pénztárakat tömörítő Pénztárszövetség, a Pénzügyminisztériummal, a Magyar Nemzeti Bankkal és a Pénziránytű Alapítvánnyal együttműködve idén második alkalommal indította el a Pénzmesterek online pénzügyi játékát. A verseny fővédnöke Varga Mihály pénzügyminiszter úr volt. A legfrissebb felmérések szerint a hazai lakosság kevesebb, mint 40 százaléka rendelkezik egészségcélú, és mindössze 32 százaléka kifejezetten nyugdíjcélú megtakarításokkal. Az eredmények javítása érdekében a szövetség szeretné elérni, hogy már középiskolás korban felhívja a fiatalok figyelmét a pénzügyi tudatosság és az öngondoskodás fontosságára.

Az idei kiírásra több mint 850 diák jelentkezett, a többfordulós, tudásalapú verseny legeredményesebb résztvevői mellett az iskolákat is díjazták. A Pénzmesterek versenyhez egy, a Pénztárszövetség szakértői által kidolgozott, ötrészes kurzus is kapcsolódott, melynek segítségével a nevezők felkészülhettek a többfordulós, tesztalapú megmérettetésekre, a zsűri munkájában részt vett a Pénzügyminisztérium is.

A diákok versenyét Szafián Petra nyerte, aki annak a Kőszeg, Jurisich Miklós Gimnázium és Kollégiumnak diákja, amely az iskolák közötti versenyt is megnyerte.

Részletes eredmények az alábbi képre/linkre kattintva megtekinthetőek:

További hírek