Hírek

Folytatódik az Idősügyi Infokommunikációs Program

A kormány elkötelezett a modern pénzügyi szolgáltatások mellett, ezt szolgálja a pénzügyi tudatosság fejlesztését elősegítő stratégiája és cselekvési terve, illetve versenyképességi programjának is egyik alappillére. Az idősek megnyerése, az új eszközök iránti bizalom kialakítása is ezt a célt szolgála. A kormány tavaly decemberi kormányhatározatával 91 millió forinttal támogatja Idősügyi Infokommunikációs Program folyatását, amelynek egyik legfontosabb törekvése, hogy elősegítse az elmaradott térségekben élők internetre kapcsolódását, az ismeretek elmélyítését

 Az eddig 1,2 milliárd forintból megvalósult program végrehajtása során 2018-ban százezer 65 év feletti személy szerezhetett számítógép- és internethasználattal kapcsolatos alapismereteket. Az Idősügyi Infokommunikációs Program eredményeként egyre több nyugdíjas intézheti pénzügyeit folyószámláról, illetve élvezheti az internetes bankolás előnyeit. Az ehhez szükséges infrastruktúra, a szükséges hálózati elérés és géppark megteremtéséhez nyújt segítséget a modellprogram, amelynek folytatásáról döntött a kormány tavaly év végén.

A december 30-i határozat értelmében 2020 és 2022 között folytatódik a hátrányos helyzetű térségekben élő időseket célzó Idősügyi Infokommunikációs Modellprogram, erre 90,99 millió forintot szánnak, amit a belügyminiszternek – a pénzügyminiszterrel közösen – a helyi önkormányzatok támogatási fejezetének terhére kell biztosítania ebben az időszakban.

További hírek