Hírek

Foglalj.be – újabb készpénzkímélő fejlesztés

2020. január 1-jétől már csak online felületen bérelhetőek a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum iskoláinak termei.

 A fizetéssel járó adminisztráció csökkentése, a fizetési folyamatok felgyorsítása és a pénzügyi szemléletformálás a célja a 2018-ban indult Készpénzkímélő Iskolák Programnak. A Pénzügyminisztérium, a Magyar Nemzeti Bank, a Pénziránytű Alapítvány a Mastercard Europe kezdeményezésére, valamint a Deloitte szakmai támogatásával megvalósuló projektet az idei tanévben országosan kiterjesztette a Klebelsberg Központ és az Innovációs és Technológiai Minisztérium közreműködésével, így immár közel 70 oktatási intézmény büféjében tudnak a tanulók készpénzkímélő módon fizetni.

A pilotprojekt egyik legnagyobb sikere a foglalj.be teremfoglalási rendszer, amely egy olyan online szoftver, amely képes a résztvevő iskolák szabad kapacitásait – bevételt termelve – lekötni. Az internetes kereskedelemben jól ismert megoldásokkal értékesíthetővé válnak az oktatásban ki nem használt erőforrások. A rendszer az iskolák órarendjére épül, így az oktatási célú felhasználást semmilyen formában nem befolyásolják a terembérleti szokások új, automatizált megoldásai.

Az új online felületet ma mutatták be a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Teleki Blanka Közgazdasági Szakgimnáziumában, a sajtótájékoztatón részt vett Balogh László, a Pénzügyminisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára, és Pölöskei Gáborné az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára. Kiemelték: a kormány a pénztudatosság erősítését kiemelten fontosnak tartja, és ezt legjobban az iskolás korban, az iskolarendszer keretei között lehet megalapozni. A pénzügyi tudással felvértezett fiatalok jobb eséllyel tudják saját és leendő családjuk pénzügyi biztonságát és anyagi gyarapodását megteremteni – hangsúlyozta Balogh László.

A szakképzési rendszer innovatív megoldásokkal történő továbbfejlesztése elengedhetetlen annak érdekében, hogy a magyar munkavállalók és vállalkozások a digitális korszak nyerteseivé válhassanak – emelte ki Pölöskei Gáborné.

 

Csatolt képek

További hírek