Hírek

Tudatosan a pénzügyekkel 2020-ban is

Élményalapú oktatáson vezet az út a felnőttkori pénzügyi tudatossághoz – emelte ki Balogh László a Pénzügyminisztérium pénzügyekért felelős helyettes államtitkára a Magyar Nemzet ma megjelent lapszámában.

Balogh László a fiatalok tudatosodását segítő kormányzati kezdeményezések közül a következő és a már zajló, pénzügyi ismeretterjesztő időszak eseményeire is felhívta a figyelmet. Évről évre népszerűbb az iskolások körében az idén március 2-tól 6-ig tartó, immár hatodik alkalommal megrendezendő hagyományos Pénz7 pénzügyi és vállalkozói témahét.

A 2019/20-as tanévben is folytatódik a Készpénzkímélő iskolák program, amelynek a koncepciója abból indult ki, hogy nem elég csak beszélni a pénzügyi tudatosságról, hanem az is fontos tapasztalat, ha a diákok és a pedagógusok mindennapi környezeté­ben is megjelennek a korszerű, készpénzmentes fizetési módok: a büfében, a menza befizetésénél vagy a tankönyvek megvásárlásánál.

Az államtitkár az interjúban a tavaly elindított okosanapenzzel.hu honlap mellett a pénzügyi tárca témába vágó pályázatairól is szót ejt.

A teljes interjút az alábbi képre kattintva olvashatja el:

További hírek