Tartalom rész kezdete

Hírek

Elismerően szólt az ’Okosan a pénzzel!’ kalkulátoráról a Global Money Week éves jelentése

A jó gyakorlatok között említette a Pénzügyminisztérium által létrehozott ZsetON megtakarítási kalkulátort a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legfrissebb jelentése. A szervezet Global Money Week (GMW) elnevezésű éves figyelemfelkeltő kampányához Magyarország a PÉNZ7 eseménysorozatán keresztül minden évben csatlakozik. A 2022-es eredményekről szóló évkönyvében az OECD kiemelte: a ZsetON kalkulátor olyan eszköz, ami a fiataloknak nyújt segítséget a mindennapi pénzügyiek menedzselésében.

A Global Money Week jelentőségét jól mutatja, az elmúlt tíz év alatt több mint 170 ország vett részt a programsorozatban, amivel 50 millió fiatal jutott bővebb pénzügyi ismeretekhez. 2022-ben 108 ország 10275 szervezete vett részt a programokon, amivel csaknem 20 millió gyermeket értek el.       

Az idei évi eseményekről készült jelentésében a pénzügyi tudatosság terén elért magyar eredményeket összefoglalva az OECD kiemeli: a márciusi Pénz7-en a pénzügyi tudatosságot és vállalkozói kompetenciákat fejlesztő programsorozatba idén csaknem 1000 iskola közel 170 ezer diákja kapcsolódott be országszerte, amely aránnyal Magyarország az EU tagállamok élvonalában, a Top 5 csoportban található. A kiadványban a szakértők többek között megemlítik a Pénzmúzeum megnyitását, a Pénziránytű Alapítvány anyagainak 500 iskolába való eljuttatását, e kiadványok online terjesztését, illetve a GMW-hez kapcsolódó egyéb pénzügyi témájú versenyeket, vetélkedőket. Az évkönyvben ismertetik a MoneyGo élménytúra és MoneySim elnevezésű applikáció által nyújtott lehetőségeket, valamint a European Money Quiz-en való sikeres magyar részvételről is szóltak.

A jó gyakorlatok között Magyarországot két helyen is említik: megjelenik a Pénzügyminisztérium által létrehozott ZsetON kalkulátor, mint olyan „eszköz”, ami a fiataloknak nyújt segítséget a mindennapi pénzügyeik menedzselésében, mellyel kiadásaikat könnyedén kontrollálhatják és akár megtakarítási tippeket is nyújthat bevételeik vonatkozásában. Emellett a kiadványban hivatkoznak a Pénziránytű Alapítvány MoneySim nevű alkalmazására, mint a fiatalok pénzügyi döntéseinek szimulációjára épülő kiváló digitális megoldásra.

További hírek