Hírek

Egyre több iskolában tanulhatnak pénzügyi alapismereteket a diákok

Az idei tanévtől a középiskolások alapvető pénzügyi-matematikai ismereteinek bővítését, illetve érettségire való magabiztos felkészülését a Pénziránytű Alapítvány gondozásában megjelent korábbi kiadványok mellett két új, tematikus kötet is segíti.

Tavaly a Pénziránytű Alapítvány által fejlesztett, akkreditált tankönyvek és munkafüzetek segítségével 1.500 iskola 200 ezer 7-10. évfolyamos diákja ismerkedhetett meg a hétköznapjaikat érintő legfontosabb pénzügy-gazdasági fogalmakkal és összefüggésekkel. A nagy sikerrel való tekintettel ettől a tanévtől tovább bővült azon kiadványok köre, amelyek a tudásanyagot gyakorlatias szemlélettel ötvözik annak érdekében, hogy a fiatalok minél bátrabban és szélesebb körben használhassák ezeket a mindennapokban már szinte nélkülözhetetlené vált ismereteket.

Szeptembertől valamennyi középiskolában, összesen 320 ezer példányban érhető el a 9-12. évfolyamot megcélzó „Számoljunk a befektetésekkel!" példatár, amely a 2021. évi OECD világszervezet PISA-méréséhez is hatékony felkészülést nyújthat. Ez lesz majd az első olyan felmérés, ahol magyar diákok a korábbi ismeretkörök mellett pénzügyi-gazdasági kérdéseket felölelő részeket ugyancsak ki fognak tölteni. Emellett a közép- és emeltszintű történelem érettségin szereplő pénzügyi és gazdasági kultúra, valamint a munkaerőpiac egyes témaköreit érintő feladatok eredményes megoldásához bátran forgatható a 12. osztályos diákoknak szóló „Történelem és pénzügyek" kiadvány.

A Pénziránytű Alapítvány tankönyvei és kiadványai az MNB támogatásával juthattak el az iskolákba, azonban valamennyi oktatási tartalom bárki számára ingyenesen elérhető és letölthető az alapítvány honlapjáról.

A tankönyvek letölthetőek a Pénziránytű Alapítvány oldalán alábbi képekre kattintva.

További hírek