Hírek

Egy pénzügyes teszt, amelyen mindenki győztesnek számított

Hogy miről is szólt a 2019. évi Nagy Diák Pénzügyes Teszt? Ha valaki esetleg nem követte nyomon, az erről készült videó összefoglalóból minden részletre fény derül!  A játékot a DUE Médiahálózat, a Pénzügyminisztérium és a Pénziránytű Alapítvány támogatásával indította útjára, hogy a vállalkozó kedvű diákok próbára tehessék tudásukat a pénzügyi alapismeretek terén.

Több mind 11.500-an válaszoltak első körben az online kérdéssorra, ahonnan a legjobban teljesítő 120 fő jutott tovább a középdöntőbe és a döntőbe. Ennek június 6-án került sor a Pénzügyminisztérium patinás pénztárcsarnoka adott otthont, ahol Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár és Hergár Eszter, a Magyar Nemzeti Bank társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója köszöntötte a résztvevőket.

Ezt követően a 30 kérdéses kvízre legtöbb helyes választ adó 12 fő került a végső fináléba. A legjobb helyezést elérő fiatalok értékes nyereményekkel gazdagodtak, de – miként az a köszöntőkben is elhangzott – a versenyen minden résztvevő győztesnek számított.

A döntőről készült videó megtekinthető itt:

További hírek