Tartalom rész kezdete

Hírek

DUE tábor: PM pénzügyes nap idén Balatonkenesén

Műfajteremtő a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete által szervezett médiatábor, ami 2021-ben immár 41. alkalommal került megrendezésre a magyar tenger partján. Ez Európa egyetlen olyan kommunikációs szaktábora, amelyben a táborvezetők elismert, gyakorló szakemberek, újságírók. A Pénzügyminisztérium negyedik alkalommal működött közre, hogy a táborozó fiatalok médiaismereteit pénzügyi tudásanyaggal színesítse. Hiszen a jól hasznosítható, a mindennapi életben adódó pénzügyi döntésekhez szükséges alapvető pénzügyi készségeket élményszerűen, tábori keretek között is át lehet adni a fiataloknak. A Pénzügyminisztérium a lakosság pénzügyi tudatosságfejlesztési stratégia célkitűzéseit szem előtt tartva olyan programokkal kívánja a fiatal generációt elérni, amelyek tartalma könnyen hasznosul a hétköznapokban.

Balatonkenesén közel 100 táborozó ismerkedhetett az alapvető pénzügyi ismeretekkel, majd egy családi társas keretében hozhatták meg a családi életciklusokhoz kötődő pénzügyi döntéseket ( diákhitel felvétele, babaváró támogatás igénylése, Casco biztosítás megkötése, tőzsdei befektetés és 0%-os THM-mel bíró árukölcsön) és gazdálkodhattak a vagyonukkal. A rendkívül szoros versenyt az Aranyásók lánycsapat nyerte. Gratulálunk!

A délelőtt folyamán még egy kihívást kellett teljesítenie a csapatoknak, még pedig a nagyszüleiket kellett bankkártyahasználat pozitív oldaláról, illetve az online bankolásról meggyőzni. Itt nagyon ötletes szlogenek születtek:

  • „Papa tedd le a szalonnát, vedd fel a bankkártyát!”
  • ,„Folyton elhagyod a pénztárcád? Használj bankkártyát!”,
  • „Papa még mindig jobb a bank, mint a banyatank”
  • és „Bankkártyával szebb az élet!” .

 A közönségdíjas a The NAW csapata lett, akik a következő szlogennel nyertek: „ A hírességek is bankkártyával fizetnek, fizess Te is!”

 

Csatolt képek

További hírek