Hírek

Digitális oktatás pénzügyi tudatosság témában is

Talán sosem volt időszerűbb a pénzügyi tudatosság fejlesztése, mint a jelenlegi helyzetben. Világjárvány idején a szokásosnál is több gazdasági és pénzügyi hírrel kerülnek kapcsolatba a fiatalok, amelyek megértése könnyebb némi pénzügyi tájékozottság birtokában. Most, hogy az iskolák helyett az otthonokban folyik az oktatás, a táblát és krétát felváltotta a számítógép, a pénzügyi tudatosság fejlesztésében is szerepet kaphatnak a digitális tananyagok. 

A történelem, a biológia és a matematika távoktatása mellett a pénzügy ismeretek bővítést célzó feladatok is helyet kaphatnak. A pedagógusok, szülők és a diákok figyelmébe ajánljuk a Pénziránytű Alapítvány digitális segédanyagainak gazdag tárházát, amelyek között számtalan játékos, élménypedagógiai módszereket felhasználó oktatási anyag érhető el ingyenesen.

Ezek a tananyagok mind általános, mind pedig középiskolai oktatásban használhatók, matematika, történelem és társadalmi ismeretek, életvitel és technika, földrajz, illetve a gazdasági tantárgyak oktatásának keretében. A digitális segédanyagok lehetővé teszik, hogy a szárazabb tananyagon túl játékos és élményszerű  formában, a diákok digitális kompetenciájára építve fejlesszük pénzügyi ismereteiket.

A digitális tananyagok tematikus bontásban az alábbi oldalon érhetőek el:

További hírek