Hírek

Célkeresztben a pénzügyi szemléletű matematikaoktatás

A Pénziránytű Alapítvány új, gyakorlatias, a pénzügyi ismereteket készség szinten fejlesztő példatárat juttat el a középiskolák 9-12. évfolyamai számára. A szervezet emellett képzéssel is segíti az érdeklődő szaktanárokat a pénzügyi szemléletű matematikaoktatáshoz.

A pénzügyi tudatosság fejlesztését célzó kormányzati stratégia megvalósításának egyik fontos mérföldköveként a Pénziránytű Alapítvány szakemberei egy olyan hiánypótló kiadványt dolgoztak ki, amely a középiskolák 9-12. évfolyamán segíti a diákokat eligazodni a pénzügyi döntések világában. A Számoljunk a befektetésekkel cimű matematikai példatár augusztus végén kerül az iskolákba, de elektronikus formában is elérhető a szervezet honlapján: https://penziranytu.hu/szamoljunk-a-befektetesekkel 

A kiadvány egyszerre kapcsolódik a kormányzati stratégia első kétéves cselekvési tervéhez, valamint azon igényekhez is, hogy az iskolai matematikaoktatásban megjelenhessenek a mindennapi pénzügyi döntésekhez szükséges alapvető ismeretek. Az elmúlt tanévben a Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ Zrt. által szervezett Pénzre váltható tudás projektnapokon megkérdezett diákok több mint 90%-a szerint fontos, hogy az érettségi előtt ezekről is hallhassanak a tanórákon.

A példatár pénzügyi témaköreinek feldolgozásához a tanárok a nyár végén egy, a kötelező továbbképzési keretbe elszámolható 5 órás képzésen vehetnek részt több helyszínen az Alapítvány szervezésében. Ennek eredményeként a nem közgazdász végzettségű tanárok is magabiztossá válhatnak az egyszerű befektetési számítások mindennapi oktatásához. A nyár végi képzésekre két vidéki helyszínre várja még az Alapítvány a matematika szakos tanárok jelentkezését. Azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel, ősszel további időpontokban is lehetőség nyílik az ezeken való részvételre, 15 fő feletti jelentkezés esetén pedig kihelyezett képzéseket is tartanak az Alapítvány munkatársai.

A képzések időpontja és helyszíne:

2019.08.23. (péntek) Nyíregyháza / Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium

2019.08.29. (csütörtök) Debrecen / Tóth Árpád Gimnázium

A képzésekre 2019. augusztus 2-ig lehet jelentkezni a következő linken keresztül:

https://online-kerdoiv.com/index/v/h/kepzes1908 

További hírek