Tartalom rész kezdete

Hírek

Biztonságban a bankolásban is

A pénzügyi szolgáltatások egyelőre zavartalanul elérhetők, de a koronavírus-járvány miatt a Pénzügyminisztérium kéri, aki csak tudja, ügyei intézéséhez használja az internet bankot és más digitális eszközöket.

A banki szakemberek is azt javasolják az ügyfeleknek, hogy saját és családtagjaik biztonsága érdekében vegyék igénybe az internetbankok, mobilbankok, videóbankok szolgáltatásait, használják az azonnali fizetési szolgáltatást. Ezek segítségével ugyanis gyorsan, biztonságosan és könnyen el tudják intézni pénzügyeiket. Vásárláskor elsősorban bankkártyáikat használják, az érintőkártyákat ki sem kell adni a kezünkből. Nem csak praktikus ez a megoldás, de higiénikus is. Ezen túlmenően leghasznosabb leghigiénikusabb, ha okos telefonunkba telepített bankkártyánkkal tudunk fizetni, hisz ebben az esetben még a nagyobb összegek fizetésekor sem kell a PIN kódot – ujjunk érintésével – beütnünk! Fontos fertőzési pontot iktathatunk így ki!

A magyar bankszektor a bankfiókok nyitva tartását úgy tervezi, hogy a vírushelyzet lehetséges kockázatait számba véve nagy számban legyenek normál üzemmenet szerint nyitva tartó fiókok is. A bankfiókok túlnyomó többsége egyelőre a szokott módon működik, az ügyfelek kiszolgálása folyamatos lesz. Az esetlegesen zárva maradó fiókokról a bankok honlapján tájékozódhatnak.

A válságkezelési intézkedések részeként előfordul, hogy a bankfióki szolgáltatások optimalizációja miatt egyes kisebb forgalmú helyeken szüneteltetik a személyes kiszolgálást, hogy a banki munkatársakat a nagyobb hatékonyságú területekre és egységekbe tudják átcsoportosítani. A banki termékek és szolgáltatások elektronikus elérhetőségét kiemelt figyelemmel biztosítják a bankok.

A bankfiókokat választó ügyfeleket arra kérik, hogy

  • vírusfertőzési tünetek esetén semmi esetre se  menjenek be a bankfiókokba,
  • alkalmazkodjanak ahhoz, ha közegészségügyi okokból egyes, nagyobb forgalmú bankfiókok egyszerre csak megadott számú ügyfelet fogadnak,
  • a várakozás során, egymástól legalább egy-másfél  méteres távolságot tartsanak,
  • minimalizálják az ügyintézési időt és tevékenységet,
  • az elektronikus csatornákon elintézhető ügyeket digitálisan rendezzék.

További hírek