Hírek

Bankváltás „egy ablakon” át

Könnyebb és egyszerűbb bankot váltani, mint gondolnánk, pedig sokan idegenkedünk tőle, még akkor is, ha látjuk, halljuk, kollégánk, barátunk sokkal jobb feltételekkel intézi pénzügyeit.

A változtatástól legtöbben azért ódzkodnak, mert az ügyintézést bonyolultnak és időigényesnek tartják, pedig az egyszerűsített bankváltás rendszerre, ez ma már gördülékennyé teszi a folyamatot. Az egyszerűsített, vagy más néven „egy ablakos” bankváltás legfontosabb eleme, hogy nem kell mindkét bankba bemennünk ügyet intézni. Elég azt a pénzintézetet egyszer felkeresni, ahol számlát szeretnénk nyitni, jelezni, hogy mely bankból kívánjuk áthozni a számlánkat, a további adminisztrációt pedig a két bank elintézi egymás között. A benyújtott számlaváltási meghatalmazást követően a kiválasztott új bank átvezeti a csoportos beszedésekre és a rendszeres átutalásokra vonatkozó összes adatot is. Fontos tudnivaló az is, hogy a régi bankunk nem számolhat fel semmilyen plusz díjat a számla megszüntetéséért.

Érdemes tehát szétnéznünk a pénzintézetek kínálatában, hiszen a személyre szabott kínálatok sokszor jóval olcsóbbak és rugalmasabbak. Az idő múlásával pedig újabb és újabb korszerű szolgáltatások is megjelennek egy-egy bank számla ajánlataiban! Ne féljünk változtatni, ehhez kínál szakmai szempontok alapján támogatást az MNB pénzügyi navigátora!

A témához kapcsolódó Pénzügyi Navigátor Füzet elérhető itt, az alábbi képre/linkre kattintva:

További hírek