Tartalom rész kezdete

Hírek

Az ingatlanbiztosításokról

A klímaváltozás miatt időjárásunk is egyre kiszámíthatatlanabb. Egy viharos szél, hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék vagy villámcsapás komoly károkat okozhat egy ingatlanban.

Az ingatlanokra (például lakás, ház, nyaraló, garázs) és ingóságokra (például szórakoztató- és háztartási elektronikai eszközök) vonatkozó vagyonbiztosításokat tűz és elemi károk esetére lehet kötni. Ilyen elemi kár a villámcsapás, a vihar, az árvíz és a földrengés, továbbá a jégverés és a robbanás is.

A speciális igényeket kielégítő biztosítások többe kerülnek. A kiegészítő biztosítások közül a legelterjedtebbek a felelősségbiztosítás, a vezetékes víz által okozott károk (csőtörés), a betöréses lopás, a rablás és vandalizmus, valamint a speciális üvegtörés.

Mielőtt kiválasztaná az Ön számára legmegfelelőbb biztosítást, mindenképpen gondolja át, hogy

  • mi fordulhat elő jellemzően az Ön környezetében (gyakori-e a jégeső a térségben, vízközelben él-e, lehet-e árvíz… stb);
  • pontosan mire terjed ki a biztosítás;
  • helyesen választotta-e meg a biztosítási összeget?

A biztosítás megfelelő szintjének kiválasztásához érdemes az egyes szolgáltatók egyedi lakásbiztosítási szerződési feltételeit alaposan átnézni. A Pénzügyi Navigátor oldalra kattintva további információkat tudhat meg arról, hogy mire érdemes figyelni egy átgondoltan kiválasztott ingatlanbiztosításnál, valamint megismerheti a minősített fogyasztóbarát otthonbiztosítási termékeket.

További hírek