Tartalom rész kezdete

Hírek

Az első budapesti Fintelligence Központ a BGE-n

A magyar gazdaságnak szüksége van jól képzett pénzügyi szakemberekre, ezért a felsőoktatásban is külön hangsúlyt kell fektetni az új pénzügyi megoldások oktatására, gyakorlati megismerésére – jelentette ki Varga Mihály a Budapesti Gazdasági Egyetem Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központjának átadó ünnepségén 2019. április 8-án.

A pénzügyminiszter különösen fontosnak tartja, hogy a magyar felsőoktatásban is külön hangsúlyt kapjon az új pénzügyi megoldások oktatása, gyakorlati megismerése. Elismerésre méltó példa erre a Magyar Bankszövetség kezdeményezése, amelynek eredményeként létrejött az első budapesti Fintelligence Pénzügyi Kultúra Központ a Budapesti Gazdasági Egyetemen.

Varga Mihály a Fintelligence oktatási hálózatról szólva elmondta: a központ elkötelezett szakértői azt a feladatot vállalták, hogy a pénzügyi területen megjelenő új kutatási eredményeket, innovatív technológiákat és modern fizetési rendszereket megismertetik a hallgatókkal és segítik a szakmai oktatást is. A kormány célja pedig az, hogy a hálózatot országossá tegye, és minden régióban létesüljön egy ilyen edukációs központ.

Kapcsolódó tartalom

A rendezvényről szóló teljes cikket az alábbi képre, illetve linkre kattintva olvashatja el.

 

További hírek